Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Επί τρεις ώρες κατέθετε ο Στίγκας στον Άρειο Πάγο: Οι εξηγήσεις που έδωσε περί Greek Mafia και Δον Κορλεόνε - Τα γυρνάει για Κασιδιάρη (video)

«Με στηρίζουν ανεπιφύλακτα ως πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας»

5 Σεπτεμβρίου 2023 15:58
Επί τρεις ώρες κατέθετε ο Στίγκας στον Άρειο Πάγο: Οι εξηγήσεις που έδωσε περί Greek Mafia και Δον Κορλεόνε - Τα γυρνάει για Κασιδιάρη (video)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Το κατώφλι της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, πέρασε επί 3 ώρες ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, προκειμένου να καταθέσει για τις αρχικές του καταγγελίες περί «Greek Mafia» στο κόμμα του.

Αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου στη 1:50 το μεσημέρι της Τρίτης (05.09.2023), και σε δήλωσή του αναφέρθηκε και στους διαγραφέντες βουλευτές που επέστρεψαν στο κόμμα, αλλά και στις καταγγελίες που έκανε από το βήμα της Βουλής:

Η δήλωσή του Β. Στίγκα:

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπό μου, άρα είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ό,τι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε από εξωκοινοβουλευτικούς. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στον Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε,αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από τον Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη, καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για τον Δήμο της Αθήνας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Στίγκας έδωσε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματός του, με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ».

Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες», έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

Λίγες ώρες πριν χαρακτήρισε παρεξήγηση τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στο εσωτερικό των Σπαρτιατών.

Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Στίγκας.

Παράλληλα, κοινοποίησε δήλωση των βουλευτών στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σπαρτιάτες, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share