Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εκλoγές 2023: Οριστικό! Debate με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε η Διακομματική - Πότε θα γίνει

Το παρασκήνιο της απόφασης

6 Ιουνίου 2023 14:41
Εκλoγές 2023: Οριστικό! Debate με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε η Διακομματική - Πότε θα γίνει
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εκλoγές 2023: Τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, όπως προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή. Το debate θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Ενώ, σε συνέντευξή του, "βόμβα" έριξε ο Χρήστος Σπίρτζη για τη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παρασκήνιο της απόφασης

Πάντως, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής έγιναν γνωστές οι προθέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα τηλεμαχία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε γνωστή την πρόταση του κόμματος για debate των 5 πολιτικών αρχηγών (Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος) που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου μπαίνουν στη Βουλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha και τον Τάκη Χατζή ο κ. Σκέρτσος σε ερώτηση για το τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «ένα debate με τους 5 αρχηγούς».

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε χαρακτηριστικά: «εμείς πιστεύουμε ότι οι τηλεμαχίες, οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία», προσθέτοντας πως «σήμερα που έχουμε τη διακομματική συνεδρίαση για το θέμα της τηλεμαχίας, εμείς προσερχόμαστε με θέση να γίνει η τηλεμαχία για όλα τα κόμματα που έχουν εκλεγεί από την τελευταία κάλπη».

Εν συνεχεία, είπε: «είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε ξανά το πρόγραμμα μας για το μέλλον, για την Ελλάδα του 2027 και του 2030, για τα άλματα που πρέπει να κάνουμε ώστε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» και συμπλήρωσε πως «μόνο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες να προχωρήσουν μπροστά».

Έγινε επίσης γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρότεινε δύο debate. Η Κουμουνδούρου αναμένεται να ζητήσει ένα debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, όπως επιθυμούν και τα υπόλοιπα κόμματα και ένα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μένει να φανεί κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δέσμευσή του, προκειμένου οι πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν τα πραγματικά προγράμματα των δύο κομμάτων που διεκδικούν την διακυβέρνηση της χώρας ή θα επιχειρήσει πάλι να κρυφτεί, ώστε η σύγκριση των προγραμμάτων να γίνεται στη βάση των fake news των υπογείων της Πειραιώς και του προπαγανδιστικού του μηχανισμού», ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share