Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2023: Μέλος εφορευτικής επιτροπής η Ευγενία Μανωλίδου! «Μέσα σε όλες μου τις επισκέψεις σε Εκλογικά Τμήματα σήμερα πήγα και...» - Το τρυφερό μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη (photo)

«Ευχαριστίες θερμές σε όλους όσους σήμερα δίνουν χρόνο, κόπο και χρήμα...»

21 Μαΐου 2023 17:39
Εκλογές 2023: Μέλος εφορευτικής επιτροπής η Ευγενία Μανωλίδου! «Μέσα σε όλες μου τις επισκέψεις σε Εκλογικά Τμήματα σήμερα πήγα και...» - Το τρυφερό μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εκλογές 2023: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα και ψήφισε στην Εκάλη επισκέφτηκε ακόμη ένα εκλογικό κέντρο της Αθήνας, σε αυτό εφορευτική επιτροπή βρισκόταν η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου!

Παράλληλα, υπό το "βλέμμα" των νεκρών ψυχών στα Τέμπη και ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές, Κώστας Καραμανλής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο στον οικισμό της Πρώτης Σερρών

«Μέσα σε όλες μου τις επισκέψεις σε Εκλογικά Τμήματα σήμερα πήγα και...» - Το τρυφερό μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη

Την αποκάλυψη για την Ευγενία Μανωλίδου έκανε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με μία ανάρτηση στο Twitter.

«Μέσα σε όλες μου τις επισκέψεις σε Εκλογικά Τμήματα σήμερα (σ.σ. 21.05.2023), πήγα και στο Εκλογικό Τμήμα που στην Εφορευτική του Επιτροπή ορίστηκε από το Πρωτοδικείο και η σύζυγός μου η Ευγενία Μανωλίδου. Οι υποχρεώσεις μας προς την λειτουργία της Δημοκρατίας πρέπει να τηρούνται από όλους μας ανεξαιρέτως. Ευχαριστίες θερμές σε όλους όσους σήμερα δίνουν χρόνο, κόπο και χρήμα για να διεξαχθούν ομαλά και σωστά οι Εθνικές Εκλογές» έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκλογές 2023: Οι δημοσκόποι «τσακώθηκαν» για το αν θα δώσουν Exit Poll! Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα και τον νικητή - Όλο το παρασκήνιο

Εκλογές 2023: Διαφορετικές γνώμες εκφράστηκαν, το μεσημέρι, κατά τη σύσκεψη των δημοσκοπικών εταιρειών, ενόψει του Exit Poll. Στο τραπέζι έπεσαν διαφορετικές γνώμες για το αν πρέπει, τελικά, να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα, με τουλάχιστον 3 εκπροσώπους να υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι μακριά από το επίσημο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023 - Τα ευτράπελα, απρόοπτα και παράξενα της κάλπης! Η νύφη, οι γαμπροί, τα σκυλάκια και τα γαϊδουράκια, το exit poll του φούρναρη και οι τούρτες που έκλεψαν την παράσταση

Κι αυτό γιατί αρκετοί ψηφοφόροι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν και να ενημερώσουν τις εταιρείες για το τι ψήφισαν πίσω από το παραβάν. Η άλλη πλευρά υποστήριξε ότι παρά τις αρνήσεις των ψηφοφόρων να συμμετάσχουν στη διαδικασία του Exit Poll, το αποτέλεσμα θα είναι αξιόπιστό σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Η άποψη αυτή ήταν αυτή που τελικά πέρασε και έτσι θα δούμε κανονικά το Exit Poll.

Τι περιέχει το ερωτηματολόγιο του Exit Poll

Στο ερωτηματολόγιο που παίρνουν έξω από τα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι, καλούνται να απαντήσουν ποιο είναι το ανώτερο επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν, στην πίσω σελίδα του ερωτηματολογίου επίσης μεταξύ άλλων θα πρέπει να απαντήσουν ποιο κόμμα ψήφισαν το 2019, αλλά και πότε αποφάσισαν το κόμμα που θα ψηφίσουν.

Τι ώρα βγαίνει το Exit Poll

Στις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες έρχεται και η πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, με τα ιδιωτικά κανάλια να μεταδίδουν το κοινό exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 και τον νικητή

Φέτος, τα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε πολύ νωρίς, με τα μεταμεσονύκτια θρίλερ να ανήκουν στο παρελθόν, Συγκεκριμένα η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

«Ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30, συν πλην 0,5%» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic κ. Δημήτρης Μπακάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από εκεί και πέρα, η εταιρία εκτίμησε ότι το νωρίτερο στις 21:00 και μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν σταυροί και βουλευτές

Τα αποτελέσματα της «μάχης» για τους σταυρούς που κάποτε κρατούσε 24ωρα, για τις εκλογές 2023, θα έρθουν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα με 1 τα ξημερώματα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share