Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Όταν έβλεπα τις κοκορομαχίες στη Βουλή...» - Τα αποκάλυψε όλα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Το «αυτοί είστε», η ιστορία ζωής και η... λαμπάδα

1 Απριλίου 2023 20:19
«Όταν έβλεπα τις κοκορομαχίες στη Βουλή...» - Τα αποκάλυψε όλα ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Σάββατο (1/4) ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σε αυτή δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην πιο γνωστή ίσως ατάκα του, το «αυτοί είστε». «Το εννοούσα για όλη την πολιτική τους, είναι μία έκφραση που χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ζωή και μετά έγινε αυτό που έγινε. Το πήραν και έγινε πολύ γνωστό, viral», είπε στη Ναταλία Γερμανού ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Δείτε επίσης: Φράχτης στον Έβρο: «Φουντώνει» η αντιπαράθεση - «Καυτή πατάτα» εν όψει εκλογών το μεταναστευτικό

Πέρα από αυτό ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για τα γαλλικά που χρησιμοποίησε κατά τη συμμετοχή του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Παρισιού. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αποκάλυψε στην παρουσιάστρια πώς έμαθε να μιλά τη γλώσσα.

«Σε αυτή τη φωτογραφία που μου δείξατε είναι και η καθηγήτρια γαλλικών που μας έκανε μάθημα στο σχολείο. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Εκεί έμαθα γαλλικά. Στο σχολείο τα έμαθα. Δεν πήγα φροντιστήριο. Αλλά συνέχισα να τα χρησιμοποιώ, αλληλογραφούσα και μιλούσα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα στη Γαλλία. Είχα ξαναπάει πριν από δύο χρόνια».

Φρενίτιδα στο Twitter με τα γαλλικά του Κουτσούμπα στο Παρίσι - «Σερ αμί, σερ καμαράντ...» (video)

Η εμφάνιση του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Παρίσι, όπου, απευθυνόμενος στους απεργούς, μίλησε στα γαλλικά, προκάλεσε ντελίριο στα social media.

Οι αναφορές του επικεφαλής του ΚΚΕ προς στους συγκεντρωμένους, «Σερ αμί, σερ καμαράντ» (αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητοί μου σύντροφοι), όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν… συνειρμούς με το «ζαμέ α ετέ Κορωπί» τού συνήγορου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Ο γ.γ. του ΚΚΕ ταξίδεψε στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κουτσούμπας σε διαδηλωτές: Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας

O Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε και χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι, κατά τον οποίο τόνισε:

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας, και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Πάρτι στα social media με τα γαλλικά Κουτσούμπα: Πώς τους πετσόκοψες έτσι; Φυσικά, στα social media έγινε… πάρτι με τα γαλλικά του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά «τιτιβίσματα»:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share