Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2023: Στο «φως» το πρώτο προεκλογικό βίντεο της ΝΔ - «Σταθερά, τολμηρά, μπροστά»

Η ανάρτηση Μητσοτάκη

28 Μαρτίου 2023 20:44
Εκλογές 2023: Στο «φως» το πρώτο προεκλογικό βίντεο της ΝΔ - «Σταθερά, τολμηρά, μπροστά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά»: Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του πρώτου βίντεο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές 2023, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βίντεο μοιράστηκε ο πρωθυπουργός στα social media, τονίζοντας: «Δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τους φόρους και την ανεργία. Να φέρουμε επενδύσεις. Να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. Να θωρακίσουμε την πατρίδα. Να κάνουμε ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα. Για μία Ελλάδα πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο ισχυρή. Έτσι θα προχωρήσουμε. Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά».

Εκλογές 2023: Δεν ξέρετε πού ψηφίζετε; Βρείτε εδώ το εκλογικό κέντρο

Την ημερομηνία των εκλογών 2023 ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (28/3) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει στις 21 Μαΐου. «Η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα. Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας την Κυριακή 21 Μαΐου. Και η δεύτερη αναμέτρησή αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου», είπε ο ίδιος.

Έτσι, όλοι οι πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, καλούνται να ψηφίσουν βάσει των εκλογικών καταλόγων που έχουν ενημερωθεί.

Παράλληλα, ενημερωμένη είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις».

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Η διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας είναι απλή, καθώς απλά να ζητάει να συμπληρώσετε μερικά βασικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμό σας, το όνομα του πατρός σας κ.τ.λ.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το εξής: δεν πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία.

Συμπληρώστε:

  • Είτε τις κατηγορίες «Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατρός» και «Έτος Γέννησης»
  • Είτε μόνο τον εκλογικό αριθμό (δείτε πώς θα τον βρείτε παρακάτω) και το επώνυμό σας

Αφού γράψετε στοιχεία σας, πατάτε το κουμπί που γράφει «ΣΥΝΕΧΕΙΑ».

Εάν συμπληρώσετε όλα τα πεδία, τότε δεν θα εμφανιστεί ο τόπος στον οποίο θα ψηφίσετε. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» και να επαναλάβετε την αίτηση.

Εκλογές 2023: Δεν ξέρετε πού ψηφίζετε; Βρείτε εδώ το εκλογικό κέντρο

Το επώνυμό σας πρέπει να το συμπληρώσετε ολογράφως, ενώ εάν έχετε δύο επώνυμα θα γράψετε μόνο το πρώτο. Το μικρό όνομα το δικό σας και του πατέρα σας δε χρειάζεται να τα συμπληρώσετε ολογράφως, μπορείτε να γράψετε μόνο τα δύο πρώτα γράμματα. Μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία σας με κεφαλαία ή με μικρά γράμματα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να μάθεις πού ψηφίζεις

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share