Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Εκλογές στις 21 Μαΐου 2023 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 2 Ιουλίου οι επαναληπτικές

28 Μαρτίου 2023 11:09
Εκλογές στις 21 Μαΐου 2023 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκλογές στις 21 Μαΐου 2023 ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας επίσημα την χώρα σε προεκλογική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε το τοπίο κι έδωσε επίσημα το «σήμα» για έναν σχεδόν δίμηνο προεκλογικό αγώνα, όπου τα κόμματα θα «κονταροχτυπηθούν» σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων.

Μια εβδομάδα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την τραγωδία των Τεμπών στο Σταύρο Θεοδωράκη, είχε ορίσει τον Μάιο ως τον εκλογικό μήνα.

Οι ανακοινώσεις στο υπουργικό συμβούλιο

Το τελευταίο συμβούλιο συμπληρώνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και αποτυπώνεται σε πάνω από 400 νόμους τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στους νόμους που έχουν ψηφιστεί και είπε ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων όπως η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η πολιτεία έχει χτίσει υψηλά αναχώματα είπε και πρόσθεσε ότι οι ενισχύσεις ειδικά απέναντι στην ακρίβεια θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα Τέμπη μιλώντας για ανεύθυνες συμπεριφορές και η ανατροπή όλων αυτών καθίστανται απαραίτητες.

Τα θέματα είναι τα εξής: α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Εκλογές 2023: Δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε; Αυτό είναι το τεστ που θα σας «λύσει» τα χέρια!

Οι εκλογές 2023 πλησιάζουν και πολλοί από τους πολίτες δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν, καθώς δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να του αντιπροσωπεύει στο 100%. Επειδή όμως στο ίντερνετ μπορείς να βρεις ό,τι θες, το Athensmagazine.gr έψαξε και εντόπισε ένα τεστ που θα σας «λύσει» τα χέρια.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο, από το να μπείτε απλά στην ιστοσελίδα helpmevote.gr και να απαντήσετε 21 ερωτήσεις.

Οι εν λόγω ερωτήσεις αφορούν μερικώς το μεταναστευτικό, την οικονομία και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκλογές 2023 Ελλάδα τεστ

Αφού δώσετε τις απαντήσεις σας, με τη λήξη του τεστ σας εμφανίζεται δίπλα σε κάθε κόμμα το ποσοστό που σας αναλογεί. Υπάρχει και αρνητική βαθμολογία, γι' αυτό μην παραξενευτείτε αν δίπλα από κάποια ονομασία κόμματος δίπλα το σύμβολο «-».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share