Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

QatarGate: Αποκαλύψεις για το επίμαχο «USB δίπλα από τον καθρέφτη» της Εύας Καϊλή - «Αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να...» (Video)

«Tο τεκμήριο αθωότητας δεν εφαρμόζεται στις Βρυξέλλες»

26 Φεβρουαρίου 2023 12:12
QatarGate: Αποκαλύψεις για το επίμαχο «USB δίπλα από τον καθρέφτη» της Εύας Καϊλή - «Αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Το USB αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της», σημειώνει ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή τον διάλογο της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου με την αδερφή της, αναφορικά με το επίμαχο «USB δίπλα από τον καθρέφτη», το οποίο χαρακτήρισε ως «σημαντικό». Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν, οι διάλογοι της κρατούμενης, Εύας Καϊλή, για το σκάνδαλο Qatargate, με την αδελφή της, Μανταλένα, μέσα από τις βελγικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σας λέω λοιπόν ότι όταν επικοινωνεί με την αδερφή της και με τον πατέρα της είναι συνήθεις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε συγγενείς για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα. Και όσον αφορά το USB, αυτό αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της. Όλα αυτά εκθέτονται μέσα στους διαλόγους, απλώς δεν μεταδίδονται προς τα έξω».

Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή αναφέρει: «Τη Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, προκειμένου να ακουστούν όλα αυτά τα ντοκουμέντα, τα οποία είναι προφορικά και να αποτυπωθούν σωστά, γιατί όλες αυτές είναι διαρροές, οι οποίες συσκοτίζουν την πραγματικότητα. Το ξέρεις ότι παρακολουθείσαι. Οι διάλογοι δεν μπορεί να είναι παράνομοι. Μην εκβιάσουμε τη λογική».

«Τη Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, για να πιάσουμε έναν - έναν τους διαλόγους της κυρίας Καϊλή με τους συγγενείς της, ώστε να αποδείξουμε και να καταγραφούν σε σωστή μετάφραση ότι δεν υπάρχει τίποτα το οποίο είναι μεμπτό». «Τα δημοσιεύματα αυτά τα ξέρουμε. Υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και έχουν απαντηθεί ένα προς ένα», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι «το τεκμήριο αθωότητας δεν εφαρμόζεται στις Βρυξέλλες», καθώς «όσοι ομολογούν τα εγκλήματά τους αφήνονται ελεύθεροι. Αυτοί που παλεύουν γιατί δεν έχουν διαπράξει κάτι το οποίο είναι ποινικά κολάσιμο κρατούνται στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Θέλω να πιστεύω όμως ότι με την τελευταία αποφυλάκιση του συντρόφου της κυρίας Καϊλή, θα πέσει και το τελευταίο επιχείρημα που έχουν οι δικαστές [...] που επειδή φοβούνται, αν την αφήσουν ελεύθερη, θα καταστρέψει τα στοιχεία. Και εδώ αναρωτιέμαι δημόσια και φωναχτά: αν υπάρχουν στοιχεία, ο σύντροφός της τι θα τα κάνει;».

Αναφορικά με τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος «έδωσε» την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος του κ. Παντσέρι, ο οποίος, μέχρι να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές, εθεωρείτο παντελώς αναξιόπιστος μάρτυρας;». «Ξαφνικά, έναν άνθρωπο που ό,τι έλεγε εθεωρείτο ψέμα, μόλις άρχισε να κατηγορεί την κυρία Καϊλή και άλλους 3 - 4 ευρωβουλευτές απέκτησε υπόσταση του "μάρτυρος του στέμματος"», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη σε όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν».

«Από την πρώτη στιγμή της έχουν πει "παραδέξου την ενοχή σου και σε δύο μέρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου"», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος συμπληρώνοντας: «Αν η κυρία Καϊλή είχε αποδεχτεί ενοχή αυτή τη στιγμή θα ήταν ελεύθερη [...] Αλλά η κυρία Καϊλή λέει: "πώς να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει; Προτιμώ να κάτσω να λιώσω μέσα, παρά να αποδεχτώ μια ατιμωτική κατηγορία για πολιτικό πρόσωπο και να βγω έξω"».

«Κάθε φορά που είναι να υπάρξει μια θετική πρόοδος ως προς την κυρία Καϊλή διαδίδονται πληροφορίες, οι οποίες είναι ανακριβείς. Η κυρία Καϊλή, όπως κι εγώ, όπως και οι Βέλγοι δικηγόροι, ξέρουμε ότι οι συνεχώς παρακολουθούνται όχι μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει από τη φυλακή με την αδερφή της ή με συγγενικά της πρόσωπα, αλλά όταν πηγαίνουμε και εμείς οι δικηγόροι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που συναντιέται ο δικηγόρος με τον κατηγορούμενο, παρακολουθούνται όλα. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο στις Βρυξέλλες. Εκεί είναι ένα δίκτυο που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share