Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Qatargate: Οι διάλογοι της Εύας Καϊλή με την αδερφή της μέσα από τις φυλακές του Χάρεν - Ο "ανώριμος" Τζόρτζι, η μίσθωση ακινήτων και η επικοινωνία με τον υπουργό (Video)

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσιότητα των βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο του Κατάρ

25 Φεβρουαρίου 2023 11:18
Qatargate: Οι διάλογοι της Εύας Καϊλή με την αδερφή της μέσα από τις φυλακές του Χάρεν - Ο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν, οι διάλογοι της κρατούμενης, Εύας Καϊλή, για το σκάνδαλο Qatargate, με την αδελφή της, Μανταλένα, μέσα από τις βελγικές φυλακές. Παράλληλα, η Εύα Καϊλή, επιμένει στη θέση της, δηλώνοντας μέσω του δικηγόρου της, ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε.

Η ίδια φαίνεται να αγωνιά για την υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται, αλλά και να συντονίζει τις επόμενες κινήσεις της, μαζί με την αδελφή της, Μανταλένα Καϊλή. Παρ' όλα αυτά, στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνουν κινητά και USB.

Η Εύα Καϊλή δεν διστάζει στις συνομιλίες με συγγενικά της πρόσωπα να χαρακτηρίσει «ανώριμο» με τον – μέχρι πρότινος – σύντροφο της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Βέβαια, κάνει ακόμα και χιούμορ σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το σκάνδαλο Qatargate, παρομοιάζοντάς τες με «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν η «Le Soir», η «Knack» και η «Καθημερινή» στην κοινή τους έρευνα, από τις συνομιλίες της Εύας Καϊλή με την αδελφή της προκύπτει η αγωνία της για την έκβαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενη, ενώ αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για τη μίσθωση ακινήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.

«Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα», αναφέρεται στο έγγραφο για συνομιλία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η Εύα και η Μανταλένα Καϊλή μιλούν ακόμα για την ανάγκη να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων του. Οι Βέλγοι αστυνομικοί σημειώνουν το εξής: «Θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας "Madegroup" σε "Hard", θα αλλάξουν επίσης και έδρα», σημειώνουν οι Βέλγοι αστυνομικοί.

Ακόμα, για τις δύο γυναίκες, υπό συζήτηση τελεί και το ενδεχόμενο να κλείσουν την εταιρεία real estate με επωνυμία «Aria» που είχαν προσφάτως συστήσει από κοινού στο κέντρο της Αθήνας η Εύα Καϊλή και ο – πρώην πλέον – σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Πάντως, σε συνομιλία με τον πατέρα της, το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, ο τελευταίος «δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα», ενώ κάνουν χιούμορ λέγοντας ότι είναι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Φυσικά, δεν λείπουν οι αναφορές στην κόρη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, αλλά και στον «ανώριμο» όπως τον χαρακτηρίζουν σύντροφό της Φρατσέσκο Τζόρτζι, για τον οποίο αναφέρουν ότι έχει «λυγίσει από τον φόβο» καθώς και ότι «έπαιζε με τη φωτιά».

Κάποιες συνομιλίες γεννούν ερωτήματα και υποψίες, δίχως πάντως να είναι σαφές εάν έχουν ή όχι ποινικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, η Εύα και η Μανταλένα Καϊλή μιλούν για το πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του «Στέργιου», δίχως να αποσαφηνίζεται περί τίνος πρόκειται ενώ, το πρωί της 8ης Ιανουαρίου, η – μέχρι πρότινος – αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακούγεται να δίνει στην αδελφή της οδηγίες προκειμένου να εντοπίσει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης» μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB τα οποία χαρακτηρίζει «σημαντικά».

«Πώς είναι δυνατόν οι συνομιλίες αυτές να συνδέονται με την υπόθεση, όταν έχουν γίνει μετά τη σύλληψη της Καϊλή και ενώ η ίδια γνωρίζει ότι οι επικοινωνίες της μέσα από το τηλέφωνο της φυλακής παρακολουθούνται;» σχολίασε στην «Καθημερινής» ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Παρατήρησε, ακόμα, ότι η επιλογή των βελγικών Αρχών να παρακολουθούν τις συνομιλίες της ευρωβουλευτού συνιστά απόδειξη ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία εις βάρος της, το διάστημα της πολύμηνης έρευνας.

Επίσης, αναφορά στο θέμα έκανε εμμέσως και ο Βέλγος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, λέγοντας: «Πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες της καταγράφονται και τις ακούει η Αστυνομία».

Μάλιστα, δήλωσε ότι η Εύα Καϊλή συνεχίζει να κρατείται με το επιχείρημα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσπαθούσε να εξαφανίσει αποδείξεις. Οι συνομιλίες, όπως επισημαίνεται, καταγράφηκαν από τις βελγικές Αρχές και περιλαμβάνονται σε πλάγιο λόγο στη δικογραφία για το Qatargate.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share