Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Καταιγιστικές εξελίξεις στο Qatargate - Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Εν αναμονή της έφεσης για την ευρωβουλευτή

23 Φεβρουαρίου 2023 21:36
Εύα Καϊλή: Καταιγιστικές εξελίξεις στο Qatargate - Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταιγιστικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Qatargate, με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι να αποφυλακίζεται με βραχιολάκι, σύμφωνα με την απόφαση των βελγικών αρχών.

Η εισαγγελία με απόφασή της ανακοίνωσε πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, με την ΕΡΤ να αναφέρει πως αναμένεται αύριο να αφεθεί ελεύθερος.

Για την απόφαση, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ωστόσο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δεν αναμένεται να το πράξει.

Να τονιστεί πως εκκρεμεί και η έφεση της πλευράς Καϊλή, που βλέπει τον Παντσέρι να την «καίει» με την κατάθεσή του.

Έτσι οδηγήθηκαν στην απόφαση οι Βέλγοι

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου.

Ο Τζόρτζι ολοκλήρωσε την κατάθεσή του το μεσημέρι μετά από περίπου μία ώρα. Αυτό που έκανε αίσθηση πάντως ήταν η αποκάλυψη πως Τζόρτζι και Παντσέρι ήταν στο ίδιο κελί κατά την κοινή τους κράτηση όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share