Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

La Repubblica: Η σύλληψη της Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο – Γνωρίζει για τις δοσοληψίες του συζύγου της

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι φέρεται να συνεργάζεται και να αποκαλύπτει στοιχεία

16 Δεκεμβρίου 2022 20:25
La Repubblica: Η σύλληψη της Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο – Γνωρίζει για τις δοσοληψίες του συζύγου της
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica υποστήριξε ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν βρισκόταν στο αρχικό πλάνο των βελγικών αρχών που ερευνούσαν τον σύντροφο της, ενώ θεωρούν πως εκείνη γνωρίζει αν έχουν γίνει δοσοληψίες με το Κατάρ. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η ζωή της πρώην ευρωβουλευτή στις φυλακές.

Ο Τζουλιάνο Φοσκίνι μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και ανέφερε πως η σύλληψη της πρώην προέδρου της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, έγινε γιατί βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι της.

Επίσης, ανέφερε ότι με βάση το ρεπορτάζ του, οι Βέλγοι δικαστές θεωρούν ότι η Εύα Καϊλή γνώριζε για τις κινήσεις του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος μέχρι στιγμής φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές και να παρέχει στοιχεία.

Σημειώνεται, ότι η Εύα Καϊλή αναμένει την απόφαση των αρχών για το αν θα αφεθεί ελεύθερη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το QatarGate. Μέχρι τότε παραμένει προφυλακισμένη στο υπερσύγχρονο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν. Η Εύα Καϊλή στο κελί της έχει το δικό της ψυγείο, παράθυρο που βλέπει στις εξωτερικές εγκαταστάσεις και συσκευή τηλεφώνου για να επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Corriere della Sera: Ο Τζιόρτζι ήθελε να αγοράσει κότερο Εμίρη για να κάνει ταξίδια με την Εύα και την κόρη του

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera επισκέφθηκε το χωριό Αμπιατεγκράσο που είναι λίγο πιο έξω από το Μιλάνο και κατάγεται ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το προφίλ του συντρόφου της Εύας Καϊλή, που κατηγορείται για την υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ.

Όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, συνομίλησε τόσο με τους συγχωριανούς του, όσο και με τον πατέρα του, όμως δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα για την προσωπικότητά του, αφού όσα άκουσαν έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να τον εμπλέκουν, αντίθετα γίνεται λόγος για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς θόρυβο», ανέφεραν γείτονες του και συμπλήρωσαν ότι συμμετείχε σε εθελοντικές δράσεις, αφού τον είχε μεγαλώσει με αρχές ο 66χρονος πατέρας του Λουτσιάνο, που ως διευθυντής σε σχολείο «έδωσε μάχες με εκπαιδευτικούς και συνδικάτα».

Corriere della Sera: Ο Τζιόρτζι ήθελε να αγοράσει κότερο Εμίρη για να κάνει ταξίδια με την Εύα και την κόρη του

«Ωστόσο, υπάρχουν φήμες για πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κότερο από έναν Εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα και τη μικρή του κόρη», ανέφεραν οι συγχωριανοί του συντρόφου της πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Μάλιστα, τόνισαν ότι «υποφέρει όταν βρίσκεται σε αγχώδεις καταστάσεις. Όποτε βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πατήσει πάνω σε όποιον βρίσκεται μπροστά του αναζητώντας βοήθεια».

Έτσι, η εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του για να συλλέξει περισσότερα στοιχεία, όμως ο 66χρονος δήλωσε πως «μου είπαν να σωπάσω αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα μιλούσα». «Το σκύψιμο του κεφαλιού του και το μισό χαμόγελό του δείχνει ότι οι κατηγορίες κατά του γιου του, οι χειροπέδες και τα σχόλια των συγχωριανών του, είναι χειρότερες από προδοσία», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το ιταλικό δημοσίευμα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share