Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύα Καϊλή: Η ζωή στις φυλακές του Χάρεν - «Είναι μαζί με γυναίκες που έχουν...»

Αποκαλύψεις για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή από δημοσιογράφο του Βελγίου

16 Δεκεμβρίου 2022 15:54
Εύα Καϊλή: Η ζωή στις φυλακές του Χάρεν - «Είναι μαζί με γυναίκες που έχουν...»
Πηγή φωτογραφίας αριστερά: EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εύα Καϊλή αναμένει την απόφαση των Αρχών για το αν θα αφεθεί ελεύθερη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το QatarGate.

Μέχρι τότε παραμένει προφυλακισμένη στο υπερσύγχρονο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν. Η Εύα Καϊλή στο κελί της έχει το δικό της ψυγείο, παράθυρο που βλέπει στις εξωτερικές εγκαταστάσεις και συσκευή τηλεφώνου για να επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η φυλακή – κάστρο του 19ου αιώνα που κρατείται η ευρωβουλευτής (video)

Στην πτέρυγα που βρίσκεται, σύμφωνα με το Star, συναναστρέφεται με περίπου 20 ακόμη κρατούμενες. Όπως αποκαλύπτει ο Βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκάγιερ, μιλώντας στο Star: «Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στη φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στη φυλακή».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αρκετοί Βέλγοι παρομοιάζουν τις φυλακές του Χάρεν με ένα μικρό χωριό, όπου οι κρατούμενοι μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες ακόμη και να αθλούνται. Μάλιστα, υπάρχουν και παιδικές χαρές για τα παιδιά των μανάδων που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους.

«Καρατόμηση» της Σπυράκη από Μητσοτάκη: Αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα με απόφαση του πρωθυπουργού

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

«Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στο Open, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη είπε ότι θα ζητήσει σήμερα την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μετά τις πληροφορίες ότι συνεργάτης της πήρε επίδομα που δεν δικαιούνταν, μια υπόθεση που όπως φαίνεται δεν συνδέεται με το Qatargate.

«Καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα προκειμένου να μην χάνεται χρόνος» είπε στο OPEN. «Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο» τόνισε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share