Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Στις 22 Δεκεμβρίου η απόφαση για την προφυλάκισή της - Άγνωστο αν θα παραμείνει μέχρι τότε κρατούμενη

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να μην εμφανίστηκε στο δικαστήριο

14 Δεκεμβρίου 2022 16:08
Εύα Καϊλή: Στις 22 Δεκεμβρίου η απόφαση για την προφυλάκισή της - Άγνωστο αν θα παραμείνει μέχρι τότε κρατούμενη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τις 22 Δεκεμβρίου αναβάλλεται η ακρόαση της Εύας Καϊλή σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Qatar Gate, όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες Jack Parrock, επικαλούμενος δικηγόρο που ασχολείται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια δεν παρέστη στο δικαστήριο, οι 3 συγκατηγορούμενοί της ωστόσο παρέστησαν ενώπιον δικαστικών αρχών. Άγνωστο επίσης παραμένει εάν θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι τις 22 του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:30, ενώ οι κατηγορούμενοι για το Qatar Gate βγήκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Να σημειωθεί ότι και ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το πρωί, είχε υποστηρίξει ότι η ευρωβουλευτής θα πάρει αναβολή για την επόμενη εβδομάδα.

Εύα Καϊλή: Πώς βρέθηκαν τα χρήματα στο διαμέρισμά της; «Όταν το έμαθε ζήτησε να φύγουν!» - Τι υποστηρίζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος (Video)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Qatar Gate που έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν, σήμερα, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος – όπου και θα κριθεί αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Ωστόσο, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε πως πρότεινε στην υπεράσπιση της ευρωβουλευτή, να ζητήσουν αναβολή στην διαδικασία μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Qatar Gate - Aνατροπή στην απόφαση για την Εύα Καϊλή; Το νομικό χαρτί των δικηγόρων της!

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος ανέφερε ότι έχει προτείνει να ζητηθεί αναβολή της ακρόασης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα- για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της Εύας Καϊλή– καθώς έχει προκύψει ζήτημα με το αν θα μπορεί να δώσει η ίδια το παρών στο δικαστήριο.

«Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της» ανέφερε ο δικηγόρος της, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «τη συμβούλεψε να βρίσκεται η ίδια στο δικαστήριο και να δώσει τη μάχη της».

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ακόμα ότι τα τελευταία δύο 24ωρα είχε πολύωρη επικοινωνία με την Καϊλή καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το δικηγόρο της.

Αναφερόμενος στα χρήματα που κατάσχεσαν οι βελγικές αρχές από το σπίτι της Εύας Καϊλή, είπε πως όταν η ευρωβουλευτής αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν στην οικία μετρητά, ζήτησε εξηγήσεις από τον σύντροφό της και στη συνέχεια απαίτησε να απομακρυνθούν από εκεί.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή - "Χείμαρρος" στην κατάθεσή του ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι! Συνεργάζεται με τους Βέλγους δικαστικούς - Κατασχέθηκαν ακόμη 20.000 ευρώ!

Ο δικηγόρος επανέλαβε πως η θέση της Εύας Καϊλή είναι πως «είναι αθώα, δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα, όπως και ο πατέρας της». Κληθείς να εκτιμήσει εάν η ευρωβουλευτής θα αφεθεί ελεύθερη, απάντησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εάν κριθεί με νομικούς όρους και προϋποθέσεις. «Εάν επικρατήσουν πολιτικές σκοπιμότητες, τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την προέλευση των χρημάτων, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε ότι κανένας επισήμως δεν έχει πει ότι προέρχονται από το Κατάρ. «Εάν είναι από το Κατάρ και συνδέονται με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα της κ. Καϊλή, είναι δωροδοκία, εάν δεν συνδέονται με τη δραστηριότητά της, δεν είναι», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος επανέλαβε πως η κ. Καϊλή πήγε στο Κατάρ- και θα ακολουθούσαν ταξίδια στο Κουβέιτ και το Ομάν- με εντολή της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. «Όλα ήταν προσχεδιασμένα κεντρικά, ήταν πολιτική απόφαση. Δεν είχαν κανέναν λόγο να δώσουν μίζα στην Καϊλή, γιατί δεν την είχαν ανάγκη. Ένας ευρωβουλευτής έχει μηδενική δύναμη», κατέληξε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share