Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

QatarGate: Ώρα αποφάσεων για την κράτηση ή μη της Εύας Καϊλή! Ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον των βελγικών αρχών - Τα επόμενα βήματα των ερευνών (Video)

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση

14 Δεκεμβρίου 2022 14:56
QatarGate: Ώρα αποφάσεων για την κράτηση ή μη της Εύας Καϊλή! Ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον των βελγικών αρχών - Τα επόμενα βήματα των ερευνών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντίστροφη μέτρηση δείχνει να έχει σημάνει για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, που εμπλέκεται στο QatarGate και η υπόθεση κρίνεται αυτή την ώρα από το αρμόδιο προδικαστικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή θα προφυλακιστούν. Όπως αναφέρεται, παρά τις πληροφορίες που υπήρξαν εδώ στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαιώθηκαν τα περί αναβολής της διαδικασίας λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Κόλαφος ο Αχιλλέας Μπέος για Καϊλή - «Χρησιμοποίησε το διαβατήριο της ομορφιάς... Στον ύπνο μου την έβλεπα καμία φορά! Ρωτήστε τον κ. Βενιζέλο...»

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες, ενώ οι κρατούμενοι μεταφέρονται υπό άκρα μυστικότητα και η ακροαματική διαδικασία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Οι δικαστές θα κρίνουν αν οι τέσσερις κατηγορούμενοι θεωρούνται ύποπτοι φυγής, ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων ή υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης στοιχείων.

Έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το συμβούλιο, βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι του Τύπου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως στο σημείο που φτάνουν οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή συνήθως τα αυτοκίνητα φτάνουν στον χώρο, ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν μέσα.

«Κανείς δεν μπορεί να δει τους ανθρώπους που οδηγούνται στις δικαστικές αρχές. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και για τους τέσσερις συλληφθέντες. Δηλαδή θα μπουν, θα ανέβουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να καταθέσουν και να έχουμε σήμερα μία απόφαση, μία ανακοίνωση για το ποιο θα είναι το μέλλον τους, εάν θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν ή εάν θα επιστρέψουν στις φυλακές» αναφερόταν.

Οι βαλίτσες με τα χρήματα και τα επόμενα στάδια της έρευνας

Νέες φωτογραφίες από τα χρήματα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης των βελγικών Αρχών για το Qatar Gate έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία. Όπως τονίζει το tweet της αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας στις Βρυξέλλες κατασχέθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Μέσα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο - Υπό ανακαίνιση το διαμέρισμά της στην περιοχή «φιλέτο» των Βρυξελλών

Βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν τις περασμένες ημέρες ότι περί τις 150.000 εντοπίστηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή ενώ 600.000 ευρώ σε βαλίτσα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της, ο οποίος έκτοτε έχει αφεθεί ελεύθερος. Τα υπόλοιπα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι.

Στο «μικροσκόπιο» τα χαρτονομίσματα

Στο μικροσκόπιο των Βέλγων ερευνητών βρίσκονται τα χαρτονομίσματα, ύψους 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνολικά, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Qatar Gate.

Όπως γράφει σήμερα, Τετάρτη (14/12) η γαλλική εφημερίδα L’Echo, ορισμένα από τα χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για υποψίες διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναλήφθηκαν από τράπεζες στο Βέλγιο.

Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την εύρεση της σχετικής τράπεζας από την οποία αποσύρθηκαν τα πακέτα χρημάτων και, κατά συνέπεια, του τραπεζικού λογαριασμού και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη. Έτσι, θα μπορούσαν να φτάσουν στην ταυτότητα του συνόλου των ανθρώπων που ενέχονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Ορισμένα από τα χρήματα αυτά, περίπου 150.000 σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, εντοπίστηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή ενώ περί τις 600.000 ευρώ βρίσκονταν σε χαρτοφύλακα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της.

Τα υπόλοιπα χρήματα εντοπίστηκαν στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε, μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων ήταν τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και είχαν εκδοθεί πρόσφατα.

Επίσης, ορισμένα από τα τραπεζογραμμάτια αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα μελετώνται ακόμη. Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρτονομίσματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς. Η ανάλυση βέβαια όλης αυτής της διαδρομής θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες, σημειώνουν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share