Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Καρφιά» Ανδρουλάκη κατά Καϊλή: «Έκανε παιχνίδι Δούρειου Ίππου της ΝΔ» - Συνελήφθη και ο πατέρας της

«Στην κατοχή του βρέθηκε μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα»

10 Δεκεμβρίου 2022 09:36
«Καρφιά» Ανδρουλάκη κατά Καϊλή: «Έκανε παιχνίδι Δούρειου Ίππου της ΝΔ» - Συνελήφθη και ο πατέρας της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της L' Echo, οι αρχές εντόπισαν σακούλες με χρήματα στην οικία της ευρωβουλευτή. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα της.

Η ιστοσελίδα σημειώνει επίσης ότι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη επ' αυτοφώρω, καθώς λόγω της ασυλίας μόνο έτσι μπορεί να συλληφθεί πολιτικό πρόσωπο.

Έπειτα από 16 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πέντε άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και άλλα δύο στην Ιταλία, ως ύποπτα για διαφθορά από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε αυτές τις συλλήψεις γύρω στο μεσημέρι της Παρασκευής», επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack.

«Είναι μια πραγματική βόμβα που μόλις έσκασε στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ γίνεται λόγος και για σύλληψη ενός ακόμη συγγενικού προσώπου της κ. Καϊλή. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συνελήφθη και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Συνελήφθη και ο πατέρας της

Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι «ο πατέρας της αντιπροέδρου της Eυρωβουλής Εύας Καϊλή συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα».

«Μετά τις πρώτες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού είχε προειδοποιηθεί για την έρευνα από συνεργούς, εκτιμούν οι ανακριτές», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Αντανακλαστικά Ανδρουλάκη

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να διαγράψει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ουσιαστικά να… αποποιηθεί της όποιας ευθύνης.

Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν ουσιαστικά «διαγράψει» νωρίτερα την κυρία Καϊλή, ειδικά μετά την δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης για διάφορους λόγους, που πρόσφατα κατέγραψε το ethnos.gr προτίμησε να «περιμένει» και λίγο διάστημα αργότερα οι εξελίξεις τον… πρόλαβαν.

«Το Κατάρ κατηγορείται ότι «στόχευε» ότι έβαλε στο στόχαστρο αξιωματούχους «με σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση» στο Κοινοβούλιο, στέλνοντάς τους «σημαντικά χρηματικά ποσά» και «σημαντικά δώρα», σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα», κατέγραφε, χθες, αργά το βράδυ το Politico, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από την ευρωομάδα των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμό υπολογιστών, κατά τη διάρκεια των εφόδων. Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ μολονότι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής εμπλοκή της κυρίας Καϊλή, διότι η έρευνα αρχικά στόχευε «κοινοβουλευτικούς βοηθούς (εις εκ των οποίων είναι και ο σύντροφός Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει κι ένα παιδί), αποφάσισαν να μην περιμένουν, δείχνοντας στην κυρία Καϊλή την πόρτα της εξόδου.

«Δεν υπήρχε διαφορετική επιλογή», υπογραμμίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένης της διάστασης που πήρε η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης είχε λάβει αποστάσεις και από την γενικότερη στάση της ευρωομάδας του σχετικά με την υπόθεση του Κατάρ, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ιδιαίτερα «χλιαρή», μετά τα δημοσιεύματα για τους θανάτους εργατών. Σε συνέντευξή του ο κ. Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρξει ψήφισμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα ζητήματα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων με επίκεντρο το Μουντιάλ στο Κατάρ, που έχει πάρει ήδη το προσωνύμιο ως «αιματοβαμμένο Μουντιάλ».

Οι σχέσεις Καϊλή – Ανδρουλάκη

Οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν μακρά ιστορία, εξ ου κιόλας ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν την είχε διαγράψει νωρίτερα, μολονότι η (πολιτικής της) συμπεριφορά δεν ήταν συμβατή με τα «θέλω» Ανδρουλάκη. Η σχέση της κυρίας Καϊλή με σημαίνονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα -εν όψει και εκλογών- που εμπόδιζαν τον πρόεδρο του κόμματος να τη διαγράψει, ενώ και μέσα στο SPD διατηρούσε ισχυρά ερείσματα, όπως τελικά αποδεικνύεται και από τις ενέργειες της… βελγικής αστυνομίας.

Τα… αντανακλαστικά του Νίκου Ανδρουλάκη «δοκίμασε» η είδηση της έρευνας στο σπίτι της Εύας Καϊλή και αργότερα της σύλληψής της, σύμφωνα τουλάχιστον με ξένα μέσα ενημέρωσης. Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να διαγράψει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ουσιαστικά να… αποποιηθεί της όποιας ευθύνης.

Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν ουσιαστικά «διαγράψει» νωρίτερα την κυρία Καϊλή, ειδικά μετά την δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Επισήμως ο Ν. Ανδρουλάκης για διάφορους λόγους, που πρόσφατα κατέγραψε το ethnos.gr προτίμησε να «περιμένει» και λίγο διάστημα αργότερα οι εξελίξεις τον… πρόλαβαν.

«Το Κατάρ κατηγορείται ότι «στόχευε» ότι έβαλε στο αξιωματούχους «με σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση» στο Κοινοβούλιο, στέλνοντάς τους «σημαντικά χρηματικά ποσά» και «σημαντικά δώρα», σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα», κατέγραφε, χθες, αργά το βράδυ το Politico, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από την ευρωομάδα των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμό υπολογιστών, κατά τη διάρκεια των εφόδων. Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ μολονότι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής εμπλοκή της κυρίας Καϊλή, διότι η έρευνα αρχικά στόχευε «κοινοβουλευτικούς βοηθούς (εις εκ των οποίων είναι και ο σύντροφός Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει κι ένα παιδί), αποφάσισαν να μην περιμένουν, δείχνοντας στην κυρία Καϊλή την πόρτα της εξόδου.

«Πήρα μία απόφαση χθες για να περιφρουρήσω την παράταξή μας, η κυρία Καϊλή έκανε παιχνίδι Δούρειου Ιππου της ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

«Καρφιά» Ανδρουλάκη κατά Καϊλή: «Έκανε παιχνίδι Δούρειου Ίππου της ΝΔ» - Συνελήφθη και ο πατέρας της

Ο κ.Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την Φαίη Μαυραγάνη τόνισε πως «από τις 26 Ιουλίου και μετά με οδήγησε να πάρω μία απόφαση για να πάρω αποστάσεις από την Ευα Καϊλή. Από τη στιγμή που κατήγγειλα την υπόθεση για το Pretador η κυρία Καϊλή έλεγε πως είναι κάτι σύνηθες και έχει συμβεί και σε άλλους».

«Είχα ενημερώσει πως η κυρία Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ γιατί λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ. Ηδη από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις για το Κατάρ το ποτήρι ξεχείλισε. Αλλοι θα πουν ότι καθυστερήσαμε, άλλοι θα πουν ότι βιαστήκαμε. Σας λέω λοιπόν πως από το Σεπτέμβριο είχα πει ότι η κυρία Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ».
«Το σύστημα εξουσίας του κ.Μητσοτάκη έχει απίστευτο θράσος. Η κυρία Καϊλή έκανε δηλώσεις για να υποβαθμίσει το θέμα τον υποκλοπών».
«Για την υπόθεση αυτή, δεν ξέρω τι θα γίνει, γιατί εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξή μας επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ιππου. Δεν θα δεχθώ κανένα εμπόδιο. Μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά».
«Τα χθεσινά τα έμαθε όταν τα έγραψαν τα βελγικά sites και οι βελγικές εφημερίδες. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, αλλά οι αποφάσεις μου λαμβάνονται με πολιτικούς όρους».

Ο κ.Ανδρουλάκης επιτέθηκε ξανά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «εγώ δεν καλύπτω κανέναν, όπως κάνει ο κ.Μητσοτάκης με τον ανιψιό του και ο κ.Τσίπρας με τον Νίκο Παππά».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share