Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Τρεχάματα» για την Εύα Καϊλή: Συνελήφθη για την υπόθεση του λόμπι υπέρ του Κατάρ - Καρατομήθηκε από το ΠΑΣΟΚ

Έφοδος στο σπίτι της πραγματοποίησαν οι βελγικές Αρχές

9 Δεκεμβρίου 2022 20:25
«Τρεχάματα» για την Εύα Καϊλή: Συνελήφθη για την υπόθεση του λόμπι υπέρ του Κατάρ - Καρατομήθηκε από το ΠΑΣΟΚ
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή εκλήθη για ανάκριση. Η βελγική εφημερίδα μιλά για σύλληψη παρά τη βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή.

Οι έρευνες των βελγικών αρχών γίνονται στο πλαίσιο μεγάλης υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Νωρίτερα το πρωί προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Δείτε επίσης: «Στοιχήματα» για την ημερομηνία των εκλογών - Τα επικρατέστερα σενάρια και οι προετοιμασίες των κομμάτων (Video)

Σύμφωνα με τη Le Soir, το πρωί της Παρασκευής (9/12) και στη συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ως ύποπτα, προσήχθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα, την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Αυτός ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχομαι καλό τουρνουά».

Μεταξύ αυτών, που προσήχθησαν, σύμφωνα με τη Le Soir, είναι ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο FG, πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Ο τελευταίος, 44 ετών, πρώην παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών, σύμφωνα με το ρεπορτάζα των Le Soir και Knack. Το σπίτι της κυρίας Καϊλή ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε σε ακρόαση στον ανακριτή. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαγραφή Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share