Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πάτσης: Άρση βουλευτικής ασυλίας για τα Πόθεν Έσχες - Το αίτημα του εισαγγελέα (Video)

Καταιγιστικές εξελίξεις

22 Νοεμβρίου 2022 18:36
Ανδρέας Πάτσης: Άρση βουλευτικής ασυλίας για τα Πόθεν Έσχες - Το αίτημα του εισαγγελέα (Video)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, καθώς ο εισαγγελέας ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή για την υπόθεση των πόθεν έσχες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που μελέτησε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κρίνει ότι σε βάρος του κ. Πάτση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει ο βουλευτής προηγούμενα έτη.

Έτσι ο Εισαγγελέας ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή, καθώς θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθεί ο κ. Πάτσης για τα αδικήματα που αφορούν ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις «Πόθεν έσχες» μετά το έτος 2019.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Πάτση, ώστε ο Εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ανδρέας Πάτσης: Παραπέμπεται στους αρμόδιους εισαγγελείς με βαριές κατηγορίες - Ανοίγουν οι λογαριασμοί του (Video)

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος παραπέμπεται ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Επίσης, στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη αποφασίστηκε και η άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του, ώστε να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητα του. Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Τι αποφάσισε η Επιτροπή

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες:

“H Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 03/11/2022 με αντικείμενο τον έλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση, και αποφάσισε:

την παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών της υποθέσεως, για τα μέχρι τώρα ευρήματα

την αποστολή στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υποθέσεις για τις δικές του ενέργειες

την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του ελεγχόμενου, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητα του, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στο αρμόδια όργανα, με -την ολοκλήρωση του ελέγχου, μετά την άρση

την αποστολή στο Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον στοιχείων του ελέγχου, για καταλογισμό της επιστροφή ποσών στο δημόσιο, εφόσον μετὰ την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου”.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share