Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Ανδρέα Πάτση: «Δεν απαγορεύεται να έχει την εισπρακτική εταιρεία και δεν είναι ο μόνος» (Video)

Tόνισε την αναγκαιότητα τα κόμματα να κάνουν ενδελεχή έλεγχο για την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών τους

31 Οκτωβρίου 2022 14:12
Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Ανδρέα Πάτση: «Δεν απαγορεύεται να έχει την εισπρακτική εταιρεία και δεν είναι ο μόνος» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ήταν καλεσμένος σήμερα (31/10) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κούγιας ερωτώμενος και για την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εισπρακτική εταιρεία «Πάτσης» έχει πάρα πολλά χρόνια. Ήταν στενός συνεργάτης της τράπεζας Πειραιώς…μου κάνει εντύπωση που εξεπλάγησαν όλοι τώρα και δεν γνώριζαν το πραγματικό επάγγελμα του κ. Πάτση».

Σημείωσε μάλιστα πως «δεν απαγορεύεται ως βουλευτής να εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του την εισπρακτική εταιρεία » και πρόσθεσε πως «δεν είναι ο μόνος». Ο δικηγόρος τόνισε την αναγκαιότητα τα κόμματα να κάνουν ενδελεχή έλεγχο για την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών τους.

Αιχμές Ντόρας Μπακογιάννη κατά Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Πάτση: «Έχουν δίκιο αυτοί που μας κατηγορούν!» (Video)

Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη για το σκάνδαλο Πάτση που έχει προκαλέσει νέους τριγμούς στο Μαξίμου και έχει αφήσει έκθετη για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ προσπάθησε επιχείρησε αρχικά να υποστηρίξει ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε προσωπικές επαφές με τον Πάτση.

«Έχουν δίκιο αυτοί που μας κατηγορούν!»

Ωστόσο σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο Πάτσης δεν θα έπρεπε να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, καθώς ήταν «γνωστό μπουμπούκι», η Μπακογιάννη απάντησε ότι η ΝΔ άργησε να αντιδράσει και επί της ουσίας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο για όσα τους κατηγορεί:

«Μπορούσε να είναι στα ψηφοδέλτια, από την ώρα που θα σταματούσε κάθε είδους τέτοια δραστηριότητα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θα μπορούσε να επιλέξει τη δόξα, για να το πω ωμά, και όχι τα χρήματα. Από την ώρα που αυτό δεν έγινε, ναι με καθυστέρηση, έχουν δίκιο αυτοί που μας κατηγορούν για αυτό».

Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις ξέφυγαν από τη ΝΔ επειδή τις έκαναν «αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ»: «Είναι αλήθεια όταν έχεις αντιπολιτευόμενα έντυπα που μεγεθύνουν το κάθε τι και παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, πολλές φορές μπορεί να έχουν πει κάτι σωστό και να σου ξεφύγει. Αυτό έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ξέφυγε στη ΝΔ να κάνει την έρευνα εγκαίρως. Από την ώρα που το αντιλήφθηκε προχωράει στην πλήρη έρευνα, στην πλήρη διαλεύκανση του θέματος και ταυτόχρονα διαγράφηκε ο κ. Πάτσης από τη ΝΔ», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share