Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκληρό «πόκερ» Μητσοτάκη-Μαρινάκη με εκατέρωθεν πυρά: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται - Ο πρωθυπουργός οφείλει να διαλευκάνει τη νοσηρή υπόθεση» (video)

Φουντώνει η διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου του Ολυμπιακού

7 Νοεμβρίου 2022 23:04
Σκληρό «πόκερ» Μητσοτάκη-Μαρινάκη με εκατέρωθεν πυρά: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται - Ο πρωθυπουργός οφείλει να διαλευκάνει τη νοσηρή υπόθεση» (video)
Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ & ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Η κυβέρνηση κι εγώ, ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ερωτώμενος σχετικά με τη δριμεία κριτική από πλευράς Ολυμπιακού.

Σε ερώτηση, ειδικότερα, για τα περί «παρακράτους» και «εγκληματικής οργάνωσης» που έχουν ακουστεί από πλευράς των «ερυθρόλευκων», ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε «πού ήταν η εγκληματική οργάνωση» τα τελευταία χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε τα πρωταθλήματα;

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για υποκλοπές: «Ντροπή και αίσχος, πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας - Τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση μομφής»

«Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή έχουν μία ομάδα, ελέγχουν κάποια ΜΜΕ, (...) μπορούν να εκβιάζουν, και να υπονομεύουν τη διαδρομή της χώρας, αλλάζοντας απόψεις» συμπλήρωσε.

«Οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως καθορισμένοι» υπογράμμισε, ενώ δήλωσε πως «θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους και δεν είναι ούτε οι υποβολείς μας, ούτε οι φορείς των δικών τους συμφερόντων».

Ξεκαθάρισε, δε, πως δεν απευθύνεται ειδικότερα στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του, Βαγγέλη Μαρικάνη, αλλά σε κάθε έναν που ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Απάντηση Μαρινάκη σε Μητσοτάκη: Οφείλει να διαλευκάνει τη νοσηρή υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Alter Ego Media και πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε με δήλωση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό predator, από συγκεκριμένους κύκλους. Αρνήθηκε βεβαίως τη δική του συμμετοχή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση του.

Οφείλει πράξεις και κινήσεις συγκεκριμένες προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από το υπαρκτό, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό δίκτυο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων. Ο πρωθυπουργός επιβάλλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς.

Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα. Εμείς τις ίδιες αρχές και αξίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας υπηρετήσαμε εξ αρχής και σε αυτές επιμένουμε. Χωρίς αναστολές, χωρίς φόβο και με το αυτό πάθος».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share