Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Ελληνοτουρκικά: Σε βέρτιγκο διαρκείας ο Ερντογάν - «Το Αιγαίο είναι δικό μας... Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς» (Video)

Νέο προκλητικό τρισδιάστατο βίντεο ανήρτησε η τουρκική προεδρία

31 Οκτωβρίου 2022 10:58
Ελληνοτουρκικά: Σε βέρτιγκο διαρκείας ο Ερντογάν - «Το Αιγαίο είναι δικό μας... Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Νέο προκλητικό τρισδιάστατο βίντεο ανήρτησε η τουρκική προεδρία με αφορμή τη Γιορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου. Ενω, όπως ισχυρίστηκε ο Χουλούσι Ακάρ σε συνεντεύξεις του σε τουρκικές εφημερίδες, οι Έλληνες παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και παρενοχλούν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στο βίντεο επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως "Το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς" και πως "τη Γαλάζια Πατρίδα τη χαράξαμε στις θάλασσές μας".

"Ήμασταν ένας δικέφαλος αετός, ανοίξαμε τα φτερά μας στην ιστορία, Ριζώσαμε και γίναμε πλάτανος σε τρεις ηπείρους και σε επτά κλίματα. Στον αέρα είμαστε οι αετοί που φοβίζουν τον εχθρό. Χαράξαμε στις θάλασσες μας την Γαλάζια Πατρίδα.

Το Αιγαίο είναι δικό μας. Στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς. Στη Μαύρη θάλασσα κυματίζει η περήφανη σημαία μας. Xαίρε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μας οδηγείς στον Αιώνα της Τουρκίας. Χαίρε αιώνα της Τουρκίας", ακούγεται μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές Τουρκίας - "Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας" - Ακραία επιθετικά σενάρια στον τουρκικό Τύπο (photo-video)

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις και απειλές σε βάρος της Ελλάδας εκτοξεύονται από την Τουρκία, αυτή την φορά με αφορμή την δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Typhoon.

Τούρκοι αναλυτές, παίρνοντας τη σκυτάλη των προκλήσεων από την πολιτική ηγεσία της χώρας, σχολίαζαν ότι «με τον Typhoon τώρα μπορούμε να πλήξουμε και την Αθήνα και όλη την Ελλάδα». Παράλληλα, απαράδεκτη επίθεση εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά και απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Οι ίδιοι σχολίαζαν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ότι «μέχρι τώρα μπορούσαμε να πλήξουμε στόχους στα ελληνικά νησιά».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ ανέφερε στο CNN Turk: «Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη εμβέλεια σε πυραυλικό σύστημα, το οποίο διαθέτουμε ήταν το Bora. Aυτό το σύστημα έχει εμβέλεια τουλάχιστον 280 χιλιομέτρων. Κι όταν συζητούσαμε τα νησιά, τότε έθεταν το ζήτημα Bora, διότι η χώρα μας σε επίπεδο τεκτικής αυτό είχε.

Η Τουρκία δεν είχε στην διάθεση της κάποιο βαλλιστικό πύραυλο. Σήμερα μιλάμε για την εμβέλεια ενός βαλλιστικού πυραύλου. Εμείς δεν μιλάμε πια για εμβέλεια 561 χιλιομέτρων, λέμε πως πλήξαμε στόχο στα 561 χιλιόμετρα. Ίσως έχει και μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβιτζόγλου ανέφερε: «Εγώ το υπολόγισα. Η απόσταση Σμύρνης - Aθήνας είναι 411 χιλιόμετρα».

Και ο Γιαράρ πρόσθεσε: «Όλο μας έλεγαν πως θα πλήξουν τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη, θα πλήξουν όλη την Κωνσταντινούπολη. Θα παρακαλέσω να μετρήσετε και την απόσταση Κωνσταντινούπολης - Aθήνας».

«Ο Typhoon πήρε άριστα»

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global μετέδωσε ότι ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος Typhoon έπληξε στόχο στα 561 χιλιόμετρα και βρήκε το στόχο του σε 458 δευτερόλεπτα: «Πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική βολή του εθνικού πυραύλου Typhoon. Ας δουμε τις εξελίξεις. Με επιτυχία έπληξε στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων.

Ο εθνικός πύραυλος στη δοκιμαστική του βολή πήρε άριστα. Η Roketsan πραγματοποίησε την δοκιμαστική βολή στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραύλου Typhoon υπο την επίβλεψη της διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Ριζούντας στην περιοχή που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας. Ο πύραυλος Typhoon έπληξε στόχο στη Σινώπη και εντός 458 δευτερολέπτων βρήκε τον στόχο του σε απόσταση 561 χιλιομέτρων».

Η εφημερίδα Turkiye έγραψε «Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας», ενώ η Aksam έγραψε «εκτοξεύτηκε από την Ριζούντα, έπληξε στόχο στη Σινώπη».

Χτες ο Τούρκος αντιπρόεδρος Ιμπραήμ Καλίν έθεσε ως όρο για τη μείωση της έντασης την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, εκτοξεύοντας νέες απειλές.

Ο Καλίν είπε: «Χθες το είπα και στην συνομιλία μου με τον Σάλιβαν, τον σύμβούλο εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν. Του είπα 'τα οπλικά συστήματα που τους παραχωρείτε τα μεταφέρουν στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Το έχετε αντιληφθεί αυτό;. To είχα πει και στην τετ α τετ συνάντηση μας στην Κωνσταντινούπολη. Προειδοποιήστε τους Έλληνες μην σας χρησιμοποιήσουν'.

Εκείνος μου είπε πως θα κάνουν κάποια βήματα, δεν παίρνουν το μέρος κανενός, δεν είναι υπέρ της έντασης. Τότε του είπα 'μην επιτρέπετε τους Έλληνες να σας χρησιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο'.

H πηγή της έντασης είναι η Ελλάδα. Και πάλι η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να κάνει βήματα για να μειωθεί η ένταση. Για παράδειγμα ας ξεκινήσουν αποσύροντας τα όπλα, οπλικά συστήματα, στρατιωτικές δυνάμεις, αστυνομικές δυνάμεις, από τα νησιά τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Δεν έχει σημασία αν είναι αμερικάνικα ή ευρωπαϊκά συστήματα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share