Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Κρεσέντο τουρκικών απειλών κατά Ελλάδα! «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά αλλιώς θα έρθουμε νύχτα» - Πολεμικά σενάρια εξετάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ (Video)

«Ξεδιάντροπη η Ελλάδα»

18 Οκτωβρίου 2022 08:43
Ελληνοτουρκικά: Κρεσέντο τουρκικών απειλών κατά Ελλάδα! «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά αλλιώς θα έρθουμε νύχτα» - Πολεμικά σενάρια εξετάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Απαράδεκτη επίθεση εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά και απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ. Παράλληλα, αντί να απολογηθεί, ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα μετά την αποκάλυψη ότι Τούρκοι διακινητές εγκατέλειψαν γυμνούς 92 μετανάστες στον Έβρο.

Ο Τσελίκ εκτόξευσε κατηγορίες και υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον των πάντων στην Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους υπουργούς στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων».

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετος με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.

Κάποιοι πηγαίνουν, κάθε δυο κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι "έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών". Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να "ιδιωτικοποιήσει" την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών».

Ο Τσελίκ συνέχισε με τις γνωστές απειλές «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», ενώ λέει ακόμη: «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία».

«Εάν σταματήσουν να παρενοχλούν τα τουρκικά αεροσκάφη, και αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και μείνουν μακριά από την παράνομη προσέγγισή τους να κάνουν το Αιγαίο ελληνική λίμνη, ένα σημαντικό μέρος της έντασης θα έχει ήδη εκτονωθεί.

Αλλά αν έχετε μια επιθετική στάση απέναντί μας, εάν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα, τότε το λογισμικό αλλάζει. Το θα ενεργοποιηθεί το λογισμικό 'μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα'».

Πολεμικά σενάρια εξετάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους πολιτικούς, Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως «μπορούμε να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση σε Χίο και άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά» και πως το σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» σημαίνει πως η Τουρκία μπορεί να επέμβει στα νησιά.

Ο δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ δήλωσε: «Aν κλείσουν οι δίαυλοι του διαλόγου, τότε η επέμβαση σας εκεί θα θεωρηθεί ως δικαίωμα νόμιμης αυτοάμυνας. Αρα η Ελλάδα έχει 'όπλα' στο χέρι της για την μηχανοκίνητη ταξιαρχία που βρίσκεται στη Χίο όπως και για τα άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά».

Η παρουσιάστρια του του CNN Turk Γκιονσού Ονγορέν Οζγκιούρ είπε: «Δηλαδή θα επέμβουμε στη Χίο; Συνήθως αυτά μας τα λένε οι καλεσμένοι μας που έχουν καριέρα στο στράτευμα».

Ο Σεντίρ απάντησε: «Όταν κάνετε μπρα ντε φερ έτσι είναι. Άλλωστε το σύνθημα 'θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα' σημαίνει πως 'θα έρθω μια νύχτα στα νησιά σου τα οποία παραβιάζουν τις συνθήκες και θα τα κάνω να συμβαδίζουν με τις συνθήκες'.

Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπη η Ελλάδα

Τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί ευθύνης της Ελλάδας για τις εικόνες ντροπής στον Έβρο με τους 92 μετανάστες, τους οποίους παράτησαν γυμνούς Τούρκοι δουλέμποροι, επανέλαβε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την Ελλάδα «ξεδιάντροπη και άσχετη» στο προσφυγικό, ενώ έβαλε στο στόχαστρό του και την Frontex.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Πρέπει πραγματικά να είσαι ξεδιάντροπος και άσχετος, για να προσπαθείς να δείχνεις σωστός ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση, όπως η Ελλάδα. Μόνο η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό. Φυσικά, θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου (Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν είναι κακοί και σε αυτό το θέμα».

Και ο Τσαβούσογλου συνέχισε: «Από την άλλη, όπως είπα πριν από λίγο, η Frontex είναι συνένοχη. Και πιο πρόσφατα αποκαλύφθηκε πώς άλλαξε τις συντεταγμένες για να φαίνεται ότι έγινε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Έτσι, αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται ως εξής: Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και να το χρεώσουμε στην Τουρκία».

Η αναβάθμιση και η υπεροχή του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ελλάδας εξακολουθεί να φέρνει εκνευρισμό στην Τουρκία, γεγονός που αποτυπώνεται και στο πρωτοσελίδο της φιλοκυβερνητικής Hurriyet: «Η Ελλάδα δεν χορταίνει τα όπλα νέα - Παραγγελία 4 δισ. ευρώ στην Γερμανία».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share