Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά: Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ερντογάν - "Οτι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο"- Τι αποκάλυψε το βίντεο από πηγαδάκι στην Πράγα

Οι ηγέτες χθες κατάλαβαν ποιος είναι αυτός που προκαλεί! Εμείς θα απαντάμε με αυτοπεποίθηση»

7 Οκτωβρίου 2022 14:36
Ελληνοτουρκικά: Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ερντογάν -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο στα απόνερα του "θερμού επεισοδίου" μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Georg von Harrach.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να εξηγεί σε Ευρωπαίους ηγέτες, ανάμεσά τους και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, τι ακριβώς συνέβη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Στο απόσπασμα ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει: "Και σηκώθηκα πάνω και του είπα πως ότι εχω να σου πω θα στο πω κατά πρόσωπο".

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι ηγέτες στο "πηγαδάκι" του ελεγαν ότι "καλά τα είπες".

Ηχηρό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη για Ερντογάν: «Οι ηγέτες χθες κατάλαβαν ποιος είναι αυτός που προκαλεί! Εμείς θα απαντάμε με αυτοπεποίθηση»

Ελληνοτουρκικά: Στην απάντηση που έδωσε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Πέμπτης στην Σύνοδο της Πράγας όταν προκλήθηκε αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των 27 της ΕΕ την Παρασκευή.

Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός «η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» προσθέτοντας πως «είχα την ευκαιρία ενώπιων των ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

«Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγάιο όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυριαρχίας των νησιών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι «είναι αδύνατον να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητρσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου» τονίζοντας ότι «έχουμε τη βεβαιότητα ότι έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο».

Όπως εξάλλου εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο δείπνο των ηγετών στη Σύνοδο της Πράγας «ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθούν ακόμα και συνάδελφοί μου που δεν γνωρίζουν αρκετά για το θέμα ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια χώρα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση τα δικαίωματά της»

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share