Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: «Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση στην Πράγα θα...» - Αποκαλύψεις του κυβερνητικού εκπρόσώπου Γιάννη Οικονόμου (Video)

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση»

3 Οκτωβρίου 2022 13:56
Ελληνοτουρκικά: «Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση στην Πράγα θα...» - Αποκαλύψεις του κυβερνητικού εκπρόσώπου Γιάννη Οικονόμου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Για το ενδεχόμενο πιθανής συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Πράγα ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ενώ, η νέα του φαντασίωση του "Σουλτάνου" αφορά σε μία Τουρκία που εκτείνεται από Ανατολή σε Δύση και από Βορρά σε Νότο.

«Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση στην Πράγα θα...»

«Εάν ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αυτός είναι που έχει δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών με τις δηλώσεις του, επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντοτε ενημερώνει με υπευθυνότητα τους εταίρους, τους συμμάχους, τους ομολόγους του για τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά.

Απέναντι σε αυτά τα εξωφρενικά χαρακτηριστικά των προκλήσεων η χώρα παραμένει ψύχραιμη και συμπεριφέρεται με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, που έχει τους συμμάχους στο πλευρό της και που έχει επαρκέστατη με αποτρεπτική ισχύ για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση».

Για την πιθανή ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν αν αυτή γίνει, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε αλλά αν υπάρξει πρόθεση από την τουρκική πλευρά θα αξιολογήσουμε με θετική διάθεση να γίνει η συνάντηση αυτή. Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές, είναι γνωστή η απάντηση και η αποδόμηση σε αυτή την εξωφρενική, προκλητική,, απαράδεκτη ρητορική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα».

Σχετικά με τη συνάντηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ με τον κ. Καλίν στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και είμαστε σε εγρήγορση.

"Αυτό που κρατάμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πως γνωρίζουμε τις δημόσιες παρεμβάσεις αμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, για τη αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, για το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κογκρέσο", συνέχισε.

"Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι σύμμαχοί μας και οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη και όλος ο κόσμος που σέβεται το διεθνές δίκαιο, στέκονται απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωρητική διάσταση και πρόκληση", πρόσθεσε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share