Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

"Bέρτιγκο" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Σύνορά μας τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων που έχουμε σε 32 χώρες! Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει»

Φαντασιώνεται μια Τουρκία που θα ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορά της

3 Οκτωβρίου 2022 11:36
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθε φορά καταφέρνει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Η νέα του φαντασίωση, αφορά σε μία Τουρκία που εκτείνεται από Ανατολή σε Δύση κι από Βορρά σε Νότο! Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι βάσει νέας τροπολογίας ασκείται βέτο στην Τουρκία για τα F-16.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αρκείται στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της χώρας του και «βλέπει» σύνορα σε 32 χώρες, που η Τουρκία έχει «78 νεκροταφεία μαρτύρων».

Στον νέο παραληρηματικό χθεσινοβραδινό του λόγο, ο πρόεδρος της γείτονος είπε μεταξύ άλλων πως «τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων που έχουμε σε 32 χώρες καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής μας πολιτικής. Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

«Κάποιοι κύκλοι, τα ανοίγματά μας στην εξωτερική πολιτική προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως μετατόπιση του άξονα. Ενώ η Τουρκία δεν έχει αλλάξει άξονα, καταφέρνει για τα δικά της συμφέροντα να προχωράει με τις διάφορες διπλωματικές σχέσεις που έχει συνάψει σε όλο τον κόσμο, κι έτσι καθορίζει τον δικό της άξονα» δήλωσε όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Ακολούθως, επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στην Ελλάδα, για την οποία ψεύδεται και την λασπολογεί σε κάθε ευκαιρία. «Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη συμμαχία. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος μετά από 100 χρόνια έχει και πάλι εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα.

Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι που επιχειρείται να παιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της» ανέφερε ακόμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share