Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Καταθέτουν στον Εισαγγελέα οι δημοσιογράφοι Τέλλογλου και Κουκάκης - Οι αναρτήσεις τους στο twitter (photo-video)

6+1 ενέργειες που πρέπει να κάνει άμεσα ο Ντογιάκος

11 Αυγούστου 2022 14:31
Υπόθεση παρακολουθήσεων: Καταθέτουν στον Εισαγγελέα οι δημοσιογράφοι Τέλλογλου και Κουκάκης - Οι αναρτήσεις τους στο twitter (photo-video)

Οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλογλου και Θανάσης Κουκάκης θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος θα καταθέσει σήμερα ενώ ο δεύτερος θα πάει στον Εισαγγελέα την προσεχή Τρίτη, 16 Αυγούστου. Πρόκειται για δύο δημοσιογράφους που έχουν προβεί σε σοβαρές αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και για την παρουσία στην Ελλάδα των εταιριών που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό Predator με το οποίο μολύνθηκε το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί αυτό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σημειώνεται ότι η έρευνα που διενεργεί ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στο πώς έγινε γνωστό ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ενώ για την ουσία των καταγγελιών διεξάγεται χωριστή έρευνα από εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Θανάσης Κουκάκης 6+1 ενέργειες που πρέπει να κάνει άμεσα ο Ντογιάκος

Εν όψει της κλήσης του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ερχόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ο οποίος έχει πέσει θύμα παρακολούθησης της ΕΥΠ ενώ το κινητό του είχε παγιδευτεί με το κακόβουλο λογισμικό Predator – απαριθμεί τις επτά ενέργειες, στις οποίες θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει ο Ισίδωρος Ντογιάκος για να πέσει φως στην σκοτεινή υπόθεση.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Θανάσης Κουκάκης καλεί τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση για τα εξής:

  1. Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθησή του και με ποια αιτιολογία.
  2. Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης του, την ίδια ημέρα που αιτήθηκε στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθείται (12/8/2020).
  3. Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών του και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. «Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου» τονίζει.
  4. Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.
  5. Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχει ο ίδιος ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.
  6. Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους) και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.
  7. Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθεί από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του.

Τέλογλου: Καληνύχτα και καλή τύχη

Ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλογλου, πάντως, σε ανάρτησή του χθες στο twitter έθεσε ερωτήματα αναφορικά με το πώς έγινε η ενημέρωση για την κλήση του από τον κ. Ντογιάκο.

«Το μεσημερι με πηραν απο την εισαγγελεια του Αρειου Παγου.Δε μου ειπαν τι με θελουν.Τους ειπα οτι θα παω αυριο.Τοπα στη γυναικα μου και το δικηγορο μου.Το απογευμα ξυπνησα και ειδα οτι ειχαν"ενημερωσει"αυτοι.Καληνυχτα και καλη τυχη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share