Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται νέα μέτρα για τα νοικοκυριά - Όσα είπε για φυσικό αέριο και βενζίνη

Νέα μέτρα για την ελάφρυνση των ελληνικών νοικοκυριών

31 Μαΐου 2022 18:31
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται νέα μέτρα για τα νοικοκυριά - Όσα είπε για φυσικό αέριο και βενζίνη
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα μέτρα για την ελάφρυνση των ελληνικών νοικοκυριών, που θα αφορούν στην τιμή του φυσικού αερίου που συνδέεται άμεσα με αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες σημείωσε ότι περιμένει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για νέες παρεμβάσεις.

Δείτε επίσης: Ξεκάθαρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Τουρκία: «Λεονταρισμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί από την Ελλάδα»

«Η παρέμβαση στη χονδρική αγορά του φυσικού αερίου είναι σύνθετο θέμα. Σύνθετο θέμα είναι και η αποσύνδεση της αγοράς ηλεκτρικού από το φυσικό αέριο. Αισθάνομαι ότι υπάρχει περισσότερη κατανόηση του προβλήματος. Πλέον βλέπω συναδέλφους να συντάσσονται με τη θέση μας και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις για να μην πληρώνουμε αρκετά ακριβά το φυσικό αέριο όπως και άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ιαπωνία. Η Ευρώπη πληρώνει πιο ακριβά σε σχέση με άλλες χώρες το φυσικό αέριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου.

μητσοτάκης βρυξέλλες
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ//EUROKINISSI

«Το νοικοκυριό το ενδιαφέρει η άμεση ανακούφιση. Ηδη τη βλέπει, οι λογαριασμοί είναι αισθητά μειωμένοι. Οι επιστροφές εμφανίζονται στις επιχειρήσεις. Τα νοικοκυριά θα αποζημιωθούν μέχρι το ποσό των 600 ευρώ. Η ανακούφιση που θα αισθανθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι άμεση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Οσον αφορά τις αυξημένες τιμές της βενζίνης σχολίασε: «το πρόβλημα τις τιμές της βενζίνης είναι πανευρωπαϊκό. Οι τιμές είναι διαφορετικές λόγω φορολόγησης. Η κυβέρνηση έκανε μια μικρή παρέμβαση με το Fuel Pass. Δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι περισσότερο. Παρακολουθούμε το ζήτημα και εφόσον υπάρξει δημοσιονομική δυνατότητα θα ανακοινώσουμε τις επόμενες παρεμβάσεις μας».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share