Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκληρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Αν θεωρεί ότι δε θα υπερασπίζομαι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κάνει λάθος!» (video)

Ηχηρή απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο

25 Μαΐου 2022 13:23
Σκληρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Αν θεωρεί ότι δε θα υπερασπίζομαι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κάνει λάθος!» (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας στο φόντο των πρόσφατων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν εξέπεμψε από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και τη συζήτηση του με τον Πρόεδρο του Φόρουμ, Borge Brende, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «με την Τουρκία είμαστε γείτονες, πάντα θα χρειάζεται να μιλάμε και πάντα θα κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας, δεν θα είμαστε ποτέ εμείς που θα διακόψουμε την επικοινωνία με τους γείτονες μας.

Δείτε επίσης: Στην Άγκυρα Σουηδοί και Φινλανδοί για συνομιλίες με Ερντογάν - Σοκάρουν οι Ουκρανοί που μιλούν για 20.000 εγκλήματα πολέμου των Ρώσων (video)

Από την άλλη, όμως, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα "διεθνοποιήσω" ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. «Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας! Παραλήρημα Ερντογάν κατά Μητσοτάκη - Τι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή επίθεση στον πρωθυπουργό

Σε μια άνευ προηγούμενη επικίνδυνη κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την ευθεία επίθεση προς τον έλληνα πρωθυπουργό, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ όπου έθεσε μεταξύ άλλων ενώπιον του Τζο Μπάιντεν την τουρκική προκλητικότητα, έφερε τον τούρκο πρόεδρο σε δύσκολη θέση και ελλείψει επιχειρημάτων ακολούθησε μια ακραία ρητορική βάζοντας στο στόχαστρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η βούληση της Ελλάδας για αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ έφεραν πονοκέφαλο στην Άγκυρα την ώρα που η ίδια προσπαθεί να εξασφαλίσει μια προνομιακή τιμή για την αγορά F-16.

Ο Ερντογάν με την απόφασή του να επιτεθεί με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του έλληνα πρωθυπουργού, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης», επί της ουσίας κλείνει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα, τουλάχιστον σε ανώτατο επίπεδο, μια εξέλιξη που ενέχει πολλούς κινδύνους για την επόμενη μέρα.

Την ίδια στιγμή οι τουρκικές προκλήσεις απλώνονται και σε άλλα επίπεδα καθώς φαίνεται ότι η Άγκυρα θέλει για μία ακόμη φορά να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες σπρώχνοντας τους προς τα ελληνικά σύνορα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share