Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το απρόοπτο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν - Η γραβάτα με την ελληνική σημαία που «έκλεψε» από τον Τέρενς Κουίκ (Video)

Συμβαίνουν και αυτά...

17 Μαΐου 2022 00:28
Το απρόοπτο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν - Η γραβάτα με την ελληνική σημαία που «έκλεψε» από τον Τέρενς Κουίκ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο λίγο μετά τις 22.30 ώρα Ελλάδας και οι δύο ηγέτες έκαναν τις πρώτες δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, όμως σύντομα αναγκάστηκε να διακόψει τις δηλώσεις του για μερικά δευτερόλεπτα, καθώς ενοχλήθηκε από ένα κινητό που χτύπησε.

«Κάποια μουσική ακούω. Ένας ήχος κλήσης; Ωραία, ευχαριστώ. Συμβαίνει συνέχεια, μην ανησυχείτε», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν και συνέχισε τις δηλώσεις του.

Δείτε το στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Εκτός από τον εμφανή συμβολισμό που είχε η συγκεκριμένη κίνηση του Τζο Μπάιντεν, αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς έφτασε στα χέρια του η εν λόγω γραβάτα που έκλεψε τα φλας των φωτογράφων στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη γραβάτα πέρασε στην κατοχή του νυν προέδρου των ΗΠΑ, στις 6 Ιουνίου 2017, στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον. Εκεί, ο Τζο Μπάιντεν είχε συναντηθεί με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και εντυπωσιάστηκε τόσο από τη γραβάτα που φορούσε, η οποία έφερε την ελληνική σημαία που του ζήτησε να ανταλλάξουν!

γραβάτα μπάιντεν

Η συγκεκριμένη ιστορία μνημονεύεται στη λεζάντα που είχε η φωτογραφία που τράβηξαν τότε οι δύο άνδρες και δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου και αναφέρεται: «Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όπου αντάλλαξαν τις γραβάτες τους, φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζο Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα. Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Eλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου».



 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share