Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν - «Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας» (Video)

Κρίσιμη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο

16 Μαΐου 2022 22:55
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν - «Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίσκεψη στον Λευκό Οίκο πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Αμέσως μετά ξεκίνησε το τετ α τετ των δύο ανδρών στο Οβάλ Γραφείο όπου θα συζητηθούν όλα τα πεδία πολιτικής.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα θα ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν - Τα τρία «κεφάλαια»

Όπως τονίζεται και από τις δύο πλευρές οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών και η συνεργασία αυτή αποδίδει καρπούς σε οικονομικό, διπλωματικό και αμυντικό επίπεδο.

Η κρισιμότητα έγκειται στις γεωπολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στις αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία με αιχμή την ενέργεια.

«Είναι χαρά μας που σας έχουμε εδώ. Τα δημοκρατικά ιδεώδη τα οποία όλοι μοιραζόμαστε μας ενέπνευσαν και για αιώνες ενδυναμώθηκαν… Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή στη Δημοκρατία. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ηγεσία σας. Θα μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενέργεια, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή. Ήσασταν ένας πολύ καλός φίλος. Θα μιλήσουμε για την εμβάθυνση εμπορικών και αμυντικών σχέσεών μας, για μια σχέση φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών που νομίζω βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας», είπε ο Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι ιδιαίτερο προνόμιο μου να γιορτάζω τα 201 έτη από την Ελληνική Επανάσταση. Ελλάδα και ΗΠΑ αντιμετωπίζουμε αλληλέγγυοι τον πόλεμο στην Ουκρανία. Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κοινή θέση», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού την Τρίτη (17/5)

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 02:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων. 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share