Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπήλιος Λιβανός: Τι οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και την καρατόμηση Δούκα - Όλο το παρασκήνιο (Video)

Ο διάλογος που προκάλεσε την οργή Μητσοτάκη

8 Φεβρουαρίου 2022 08:42
Σπήλιος Λιβανός: Τι οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και την καρατόμηση Δούκα - Όλο το παρασκήνιο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια on camera συζήτηση του Σπήλιου Λιβανού και του Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 που ουσιαστικά παρουσίασαν τη Νέα Δημοκρατία να προσφέρει «αντίδωρα» σε μια κοινωνία που μετρούσε νεκρούς και προσπαθούσε να κλείσει τις πληγές της, έφερε την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα λεπτά αφού είχε δει το επίμαχο βίντεο και μπροστά στον κίνδυνο να διασυρθεί ολόκληρη η κυβερνώσα παράταξη, τράβηξε μια διαχωριστική γραμμή και έστειλε ηχηρό μήνυμα.

Πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος είναι και προσωπικός του φίλος, και ουσιαστικά ζήτησε την παραίτηση του. Μετά από λίγη ώρα μια ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού σήμανε και το τέλος του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες».

Και πριν προλάβει να κάτσει η σκόνη από την παραίτηση του κ. Λιβανού ήρθε και η καρατόμηση του Πέτρου Δούκα. Η ΝΔ διέγραψε από τις τάξεις της τον Πέτρο Δούκα, κάνοντας λόγο για «αναληθείς ιστορικά» δηλώσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», αναφέρει η ΝΔ στη σχετική ανακοίνωση.

Ο διάλογος που προκάλεσε την οργή Μητσοτάκη

Οι εξοργιστικές δηλώσεις Δούκα και Λιβανού έγιναν σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό. «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», ήταν η φράση του κ. Δούκα προς τον κ. Λιβανό.

«Όποιος έλεγε καλημέρα, έπαιρνε λεφτά, έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά», προσθέτει ένας από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη για να προσθέσει ο κ. Δούκας: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»!

Όλοι οι παριστάμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε γέλια και τότε ακούστηκε ο κ. Λιβανός να λέει απευθυνόμενος στον κ. Δούκα: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα»!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share