Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε γραφεία του ΚΚΕ στην Άνω Τούμπα

Τι καταγγέλλει το κόμμα της Αριστεράς

11 Ιανουαρίου 2022 00:05
Θεσσαλονίκη: Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε γραφεία του ΚΚΕ στην Άνω Τούμπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ανακοίνωση της, η Τομεακή Οργάνωση δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι "η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης που έκαναν τα φασιστοειδή σε αυτά του Συλλόγου Γυναικών του Ε’ Δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης-ΕΕΔΥΕ."

Επίσης, τονίζεται πως τα συνθήματά τους και το δηλητήριο τους «δεν χωρούν στις γειτονιές μας, για αυτό και χρειάζεται να απομονωθούν παντού».

Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής να τους καταδικάσει και να τους απομονώσει και ξεκαθαρίζει πως τέτοιου είδους ενέργειες στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού και θα πέσουν στο κενό. «Οι κομμουνιστές συνεχίζουμε την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει», υπογραμμίζει η Τ.Ο. του δήμου Θεσσαλονίκης του κόμματος.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μίχος παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση

δικη-χρυση-αυγη

Εκτός φυλακής και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία έκανε δεκτή την τριετή αίτηση αποφυλάκισής του παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

«Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του καταδικασμένου για ένταξη στη Χρυσή Αυγή, έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, κ. Πρασσάς, είχε διαφορετική άποψη, την οποία δεν υιοθέτησε το δικαστήριο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι ο Νίκος Μίχος που έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, δεν θα πρέπει αποφυλακιστεί, καθώς όπως ανέφερε, δεν υπήρξε κάποιος νέος ισχυρισμός στο αίτημά του σε σχέση με τα όσα έχει επικαλεστεί και ενώπιον του Α Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του, απορρίπτοντας και αυτό την αίτηση για αναστολή.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή αναφέρθηκε σε προβλήματα υγείας που έχει ο εντολέας του, για τα οποία δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσει σε συμπληρωματικές εξετάσεις κατά τον εγκλεισμό του, ενώ επικαλέστηκε και τον ισχυρισμό ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Να σημειωθεί ότι κατά τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ο Νίκος Μίχος ήταν ο μόνος από τους καταδικασθέντες, στον οποίο αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση της της έμπρακτης μεταμέλειας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share