Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φώφη Γεννηματά: «Ήξερε ότι... έφευγε» αποκαλύπτει ο Νικήτας Κακλαμάνης

Αποκάλυψη από το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

26 Οκτωβρίου 2021 19:05
Φώφη Γεννηματά: «Ήξερε ότι... έφευγε» αποκαλύπτει ο Νικήτας Κακλαμάνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα συγκλονιστική διάσταση μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA αποκάλυψε πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ γνώριζε ότι θα έχανε τη μάχη με τον καρκίνο!

Ο ίδιος είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την ίδια και την οικογένειά της, από τότε που είχε αναλάβει γιατρός της μητέρας της, Κάκιας Γεννηματά, όταν εκείνη διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Ήταν πάντα στο πλευρό, όχι μόνος της ίδιας, αλλά και του Γιώργου Γεννηματά και της Φώφης.

Φώφη Γεννηματά: Η επιθυμία της οικογένειάς της για την κηδεία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πολέμησε γενναία και είχε έγνοια για την ενότητα της παράταξης μέχρι και την τελευταία στιγμή, όμως, η παρακάτω δήλωση του κ. Κακλαμάνη προκαλεί σοκ: «Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Ήξερε τι θα συμβεί, μπορεί να το έκρυβε από όλους, αλλά ήξερε τη βαρύτητα της νόσου»! Η διατύπωσή του δείχνει πως η Φώφη Γεννηματά είχε πλήρη γνώστη της σοβαρότητας της κατάστασής της και την κρατούσε κρυφή ακόμα και από τον πολύ στενό κύκλο της.

Περιγράφοντας τη σχέση του με την οικογένεια Γεννηματά, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε: «Η πρώτη επαφή μου με την οικογένεια Γεννηματά ήταν το 1983. Ο πατέρας της ήταν υπουργός Υγείας τότε και η πρώτη μας συνάντηση ήταν επεισοδιακή λες και ξέραμε όμως ότι μέσα από αυτήν τη συνάντηση θα γεννιόταν μια σχέση αλληλοσεβασμού». Ο ίδιος ήταν ο γιατρός της γυναίκας του Γιώργου Γεννηματά και μητέρας της Φώφης, όταν η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Έτσι μπήκα κατά κάποιον τρόπο στην οικογένεια Γεννηματά».

Και σημειώνει για τη σχέση του με τη μητέρα της Φώφης Γεννηματά: «Η Κάκια δεν με ρώτησε ποτέ ''πως πάω''. Εκείνο που την ενδιέφερε και με ρωτούσε, ήθελε να τη βεβαιώσω, και φυσικά της έλεγα ψέματα, αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση γιατί φοβόταν για τα δύο της κορίτσια. Έτσι γνώρισα και τη Φώφη σε πολύ νεαρή ηλικία». Ο βουλευτής της ΝΔ, εξαιτίας αυτής της σχέσης που είχε αναπτύξει με την οικογένεια Γεννηματά, δεν μπόρεσε ποτέ να τη «δει ως πολιτικό αντίπαλο», αφού και η σχέση του με την ίδια τη Φώφη ήταν στενή.

Μάλιστα, όπως λέει, προτού υποβληθεί ο ίδιος σε επέμβαση για αφαίρεση καρκίνου από το παχύ έντερο, «το προηγούμενο βράδυ με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει κουράγιο για την επόμενη ημέρα. Μου έλεγε ''έκανες το τσεκ απ, δεν παίζουμε με τον καρκίνο Νικήτα'', γιατί ήξερε ότι ήμουν αμελής».


 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share