Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Συνεχίζεται η νοσηλεία της στον «Ευαγγελισμό» - Δέχεται συντηρητική αγωγή

Αντιμετωπίστηκε ο ατελής ειλεός – Τα επόμενα 24ωρα θα «δείξουν» την πορεία της υγείας της

15 Οκτωβρίου 2021 17:08
Φώφη Γεννηματά: Συνεχίζεται η νοσηλεία της στον «Ευαγγελισμό» - Δέχεται συντηρητική αγωγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για 4ο 24ωρο συνεχίζεται η νοσηλεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά την εισαγωγή της την περασμένη Δευτέρα.

Η κυρία Γεννηματά βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το βασικό αίτιο της εισαγωγής της, ο ατελής ειλεός φαίνεται να έχει αντιμετωπιστεί. Έτσι, ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα επόμενα 24ωρα τα οποία θα κρίνουν και την εξέλιξη της κατάστασης της υγεία της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παραμένει ευδιάθετη ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε δεχθεί ορισμένες επισκέψεις και από στενούς της συνεργάτες. Η κυρία Γεννηματά αναμένεται να πάρει εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι της.

Eιλεός: Τι είναι και τι τον προκαλεί - Η πάθηση του εντέρου από την οποία πάσχει η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε πως δεν θα κατέλθει ως υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, σε μια είδηση «βόμβα» για τα του Κινήματος Αλλαγής. Η αιτία, όμως, είναι λόγοι υγείας και συγκεκριμένα ειλεός μια πάθηση του εντέρου, από την οποία πάσχει η κα Γεννηματά.

Τι είναι ο ειλεός

Ο γαστρεντερολόγος, Θωμάς Θωμαϊδης, μίλησε στην ΕΡΤ για το ιατρικό θέμα που ανάγκασε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να νοσηλευθεί.

«Ο ειλεός είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού και του παχέος εντέρου κατά την οποία το έντερο αδυνατεί να προωθήσει το εντερικό περιεχόμενο κατά τη φυσιολογική οδό», περιέγραψε την πάθηση ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Mainz, στη Γερμανία.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Θωμαϊδης, «εκτός από την δυσφορία που νιώθει ο ασθενής, υπάρχει η πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργείο».

Σύμφωνα με τον ιατρό, το σύμπτωμα σε αυτή την παθολογική κατάσταση είναι ο κοιλιακός πόνος. «Ο ειλεός είναι μια κατάσταση που προέρχεται από άλλους παράγοντες. Είναι κάτι το οποίο το φοβόμαστε και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Σοβαρά τα συμπτώματα - Χρειάζεται άμεση θεραπεία

Η απόφραξη του εντέρου μπορεί να οφείλεται σε κάποιο εμπόδιο (μηχανικός ειλεός) ή την ελάττωση της κινητικότητας του εντέρου (παραλυτικός ειλεός). Χωρίς θεραπεία, ο ειλεός μπορεί να διατρήσει ή να σκίσει το έντερο, ενώ γίνεται αντιληπτός καθώς προκαλεί ισχυρό πόνο, ναυτία, έμετο και απουσία εντερικών κενώσεων.

Οι πιο συχνές αιτίες εμφάνισής του στους ενήλικες είναι οι κοίλες, οι συμφύσεις, ο καρκίνος, η νόσος του Crohn, οι πολύποδες, τα ξένα σώματα και άλλες σπάνιες συγγενείς ανωμαλίες.

Πηγή: ertnews.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share