Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΔΕΘ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε... με τρόπο εκλογές

Ρίχνει το «μπαλάκι» στον πρωθυπουργό

19 Σεπτεμβρίου 2021 13:34
ΔΕΘ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε... με τρόπο εκλογές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε έμμεσα λόγο για έλλειψη θάρρους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία και να μην προβεί σε εκλογές ακόμα.

«Κατανοώ τη δημοσκοπική αναγκαιότητα του κ. Μητσοτάκη να ασχοληθεί με μία κατηγορία την οποία έχει αμελήσει δύο χρόνια και έχει στοχοποιήσει δύο χρόνια. Σχεδόν για ό,τι συνέβαινε στη χώρα αυτοί που είχαν την ευθύνη ήταν νέοι άνθρωποι (...). Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της νεολαίας σήμερα. Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, φιλοδωρήματα. Θέλουν όραμα. Προοπτική και σχέδιο για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να μείνουν στη χώρα να εργαστούν με αξιοπρεπείς μισθούς. Ο κ. Μητσοτάκης τους πρότεινε το εξευτελιστικό που ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και κάποια gigabytes που αξίζουν άπαξ 20 ευρώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης

Απαντώντας σε ερώτημα του Χρήστου Τσιγουρή για λογαριασμό του Open γιατί δεν ζητάει εκλογές σημείωσε: «Έχω απαντήσει πολλές φορές σε παρόμοιο ερώτημα. Νομίζω ότι και πέρυσι σας απάντησα λέγοντας ότι εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα από αυτό εδώ το βήμα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το Σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός θέλει εκλογές. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι».

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο στάδιο»

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Πρέπει να αναζητηθεί και κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία στο μέτωπο της πανδημίας. Διάβασα προχθες τα επίσημα στοιχεία του ΕCDC και η χώρα μας είναι το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους και σε κρούσματα. Αυτή η πραγματικότητα, η δυσμενής πραγματικότητα έχει κάποιες αιτίες. Κάποιοι δεν πετύχανε τους στόχους τους (...)».

«Ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικό όπλο αλλά δεν προχωρά όπως έπρεπε. Είναι αρκετά χαμηλά τα νούμερα. Και γι' αυτό υπάρχουν ευθύνες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει. Τα πράγματα άρα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Χρηματοδότησε όχι το μήνυμα αλλά τα ΜΜΕ. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο στάδιο», είπε.

ΔΕΘ – Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη»

ΔΕΘ – Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη»

Με το σύνθημα «Νέα Αρχή» στο φόντο εμφανίστηκε κατά την ομιλία του στην 85η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπερτονίζοντας την ανάγκη για μια νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή.

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο», υποστήριξε ο ίδιος. «Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τη μεσαία τάξη» και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share