Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πακέτο Νο2: Αυτά είναι τα 5 νέα «δώρα» για τους νέους που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πάρθηκε η απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

17 Σεπτεμβρίου 2021 13:45
Πακέτο Νο2: Αυτά είναι τα 5 νέα «δώρα» για τους νέους που αποφάσισε η κυβέρνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τελευταία 24ωρα έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι βρίσκεται στα σκαριά και άλλο πακέτο παροχών, πέραν αυτού που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για «Πακέτο Νο2» που θα αφορά πρωτίστως τους νέους στους οποίους στρέφει τώρα την προσοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί κάλλιστα να ονομασθεί ως «εθνικό σχέδιο νεολαίας» και θα περιλαμβάνει βασικές προτάσεις τις οποίες αναμένεται να αξιολογήσουν και να εκφράσουν την άποψή τους οι νέοι.

Αυτά είναι τα 5 νέα «δώρα» για τους νέους που αποφάσισε η κυβέρνηση

Το σχέδιο θα είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και ακολούθως θα δοθεί σε διαβούλευση και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι περιοδείες ανά περιφέρεια, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν έως την ερχόμενη άνοιξη με αρχές καλοκαιριού, καθώς θα περιλαμβάνουν και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το εθνικό σχέδιο νεολαίας, φαίνεται πως θα περιλαμβάνει την επιδότηση εργασίας, τη μείωση ενοικίου, τα έξτρα vouchers, τον μηδενισμό του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας και τα data. Το εθνικό σχέδιο νεολαίας θα εδράζεται συνολικά σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ισότητα στις ευκαιρίες, εξωστρέφεια, ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση. Ίσως -όπως ακούγεται- να υπάρξει και τρίτο πακέτο παροχών, το οποίο θα ανακοινωθεί με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Όπως λέγεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον στόχος είναι να έρθει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε απευθείας επαφή με τη νεολαία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπερδεύτηκε και είπε σε μαθητές «καλό καλοκαίρι» (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε... καλό καλοκαίρι στους μαθητές που κατέκτησαν Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας.

Συνάντηση με μαθητές και μαθήτριες ελληνικών «start-up» που κατέκτησαν Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter:

«Είχα τη χαρά να συναντήσω και να συγχαρώ νέες και νέους που κατέκτησαν Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. Είναι εξαιρετικό να αναπτύσσεται στα σχολεία και στα πανεπιστήμιά μας η έννοια της δημιουργικής επιχειρηματικότητας και των startup. Μας κάνουν περήφανους».

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπερδεύτηκε και ευχήθηκε στα παιδιά: «Καλό καλοκαίρι, καλή συνέχεια».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share