Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΘ – Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη»

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

18 Σεπτεμβρίου 2021 20:45
ΔΕΘ – Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το σύνθημα «Νέα Αρχή» στο φόντο εμφανίστηκε κατά την ομιλία του στην 85η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπερτονίζοντας την ανάγκη για μια νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή.

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο», υποστήριξε ο ίδιος. «Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τη μεσαία τάξη» και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

Κόλαφος η Μαρέβα Μητσοτάκη: «Δεν έχω καμία σχέση με το e-food»

Κόλαφος η Μαρέβα Μητσοτάκη: «Δεν έχω καμία σχέση με το e-food»

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη απάντησε άμεσα στους ισχυρισμούς για συμμετοχή της στην ιδιοκτησία της e-food, η οποία ήλθε στην επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο μετά από την δημοσιοποίηση μηνυμάτων προς διανομείς, με τα οποία απαιτούσε την αλλαγή των συμβάσεών τους, υπό την απειλή της λύσης της συνεργασίας τους.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «εβδομαδιαία καμπάνια συκοφάντησής» της, την οποία -όπως αναφέρει- έχει αναλάβει εργολαβικά από τον ΣΥΡΙΖΑ «ο γνωστός κ. Βαξεβάνης».

Η ίδια δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είχε ή έχει σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία και μάλιστα προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Η ανάρτησή της στο Twitter:

Στο ναδίρ το e-food - Χιλιάδες αρνητικά σχόλια και μόλις 1 αστεράκι στο Play Store

Στο ναδίρ το e-food - Χιλιάδες αρνητικά σχόλια και μόλις 1 αστεράκι στο Play Store

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η εφαρμογή της e-food τις τελευταίες ώρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media σχετικά με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους διανομείς με τους οποίους συνεργάζεται η δημοφιλής εταιρεία.

H απόφαση της εταιρείας να στείλει τελεσίγραφο σε 115 εργαζόμενους διανομείς ώστε αυτοί να μετατραπούν σε freelancer χωρίς εναλλακτική εξόργισε τους χρήστες της πλατφόρμας, οι οποίοι έσπευσαν να την βαθμολογήσουν αρνητικά.

e-food play store

Πολλοί επίσης είναι αυτοί που μπήκαν στη σελίδα της efood στο Facebook εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια, ενώ άλλοι αφαίρεσαν την εφαρμογή της εταιρείας.

Έτσι, η εφαρμογή από το 4,7 (με άριστα το 5) που βαθμολογούνταν μέχρι σήμερα, πλέον έχει φτάσει στο 1 του «Google Store».

Το μήνυμα προς τους εργαζομένους που προκάλεσε σάλο

«Αγαπητέ Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης…».

Τα... γύρισε το E-food: «Δε θέλαμε να εκβιάσουμε κανένα διανομέα»

Τα... γύρισε το E-food: «Δε θέλαμε να εκβιάσουμε κανένα διανομέα»

Μετά το σάλο, που έγινε γύρω από το μήνυμα, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις στα social media γύρω από το καθεστώς εργασίας των διανομέων, το E-food τοποθετήθηκε για να ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε θέλει να τους εκβιάσει.

Η γνωστή εφαρμογή διευκρινίζει, ότι το μήνυμα εστάλη σε 115 ταχυμεταφορείς, των οποίων η σύμβαση έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, ήτοι σε 13 μέρες, δίνοντάς τους απλώς το δικαίωμα του freelancing και όχι υποχρεώνοντάς τους, αν και η αλήθεια για το θέμα, όπως την ανέδειξε με δικό του ρεπορτάζ το Athensmagazine.gr, είναι πιο περίπλοκη.

E-food για τις συμβάσεις

Η ανακοίνωση του E-food

«Αδιαπραγμάτευτη στάση του efood είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των διανομέων και των συνεργατών μας. Αποδοκιμάζουμε τη χθεσινή λανθασμένη επικοινωνία καθώς δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας.

To efood αποτελεί εδώ και 10 χρόνια τη Νο1 υπηρεσία delivery, επενδύοντας σε ένα πρότυπο περιβάλλον εργασίας με σταθερές συνεργασίες και αυτή τη στιγμή απασχολεί 3.700 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 3.000 είναι διανομείς σε όλη την Ελλάδα.

Δεδομένης της ταχείας ανάπτυξης του κλάδου και των συνεχών επενδύσεων από την εταιρία υπολογίζεται να δημιουργηθούν άλλες 7.500 θέσεις εργασίας εντός του 2022 εκ των οποίων οι 7.000 αφορούν διανομείς. Οι διανομείς αποτελούν θεμέλιο της πλατφόρμας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόσωπο της εταιρείας στους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους διανομείς παρέχει συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, καθώς και τη σύμβαση με πάροχο ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου (freelancer). Στην σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι διανομείς απολαμβάνουν ανταγωνιστικές αποδοχές, προσαυξήσεις σε ημέρες και ώρες που προβλέπονται, ασφαλιστικές εισφορές, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό, εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Στο μοντέλο ανεξάρτητης συνεργασίας (freelancer), οι συνεργάτες - διανομείς απολαμβάνουν ανταγωνιστικές αποδοχές, αμοιβή ανά παραγγελία, πρόσθετη αμοιβή ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, παροχή επαγγελματικού εξοπλισμού, προσωπικό προγραμματισμό στις ώρες και ημέρες εργασίας, απόλυτο έλεγχο των αποδοχών τους και εκπαίδευση.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς τους διανομείς, συνεργάτες και χρήστες του efood πως η λανθασμένη διατύπωση της πρόσφατης επικοινωνίας που έγινε προς 115 διανομείς των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική.

Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας με την εταιρεία που θα λειτουργήσει θετικά προς τις δύο πλευρές.

Το efood τοποθετεί την πετυχημένη επιχειρησιακή του ύπαρξη δίπλα στους διανομείς και τους διαβεβαιώνει πως με βασικές αρχές του τη διαφάνεια, τη συνέπεια και το σεβασμό προς τους συνεργάτες του ουδεμία πρόθεση έχει να μειώσει το στόλο του, αντιθέτως τον αυξάνει διαρκώς».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share