Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Πολάκης... τα γύρισε μετά το «ραβδί»: Έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού

Το παρασκήνιο γύρω από τον εμβολιασμό του

6 Σεπτεμβρίου 2021 20:44
Ο Πολάκης... τα γύρισε μετά το «ραβδί»: Έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παύλος Πολάκης φαίνεται πως μετά την επίπληξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να μη «θολώνει» τη γραμμή του εμβολιασμού, έκανε τελικά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον πρόεδρο του κόμματος να το γνωστοποιεί, τη στιγμή που πριν από καιρό ο βουλευτής του είχε συνταχθεί ευθέως με τους αντιεμβολιαστές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει αυτό που μάλλον φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν. Όχι μόνο εγώ από την πρώτη στιγμή αλλά όλα του τα στελέχη, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι εμβολιασμένοι ψάξτε να βρείτε αλλού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την Πόπη Τσαπανίδου να τον ρωτάει ευθέως τι γίνεται με τον Πολάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου ότι δεν είχε εμβολιαστεί.

«Κάνετε λάθος ο κύριος Πολάκης εμβολιάστηκε. Είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί το φθινόπωρο ήρθε το φθινόπωρο. Τις προηγούμενες ημέρες εμβολιάστηκε ο κύριος Πολάκης. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου εμβολιάστηκε;», ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντάει: «Όχι δεν είχαμε κάνει εμβολιαστικό κέντρο στην Κουμουνδούρου. Μετά τη συνεδρίαση. Όχι, ήταν επιλογή του. Το είχε δηλώσει ότι το Σεπτέμβριο θα εμβολιαστεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, ακόμα, ότι, «Θα σας πω πότε εμβολιάστηκε, γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος. Δεν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο. Όταν είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο, τού το υπενθύμισα εγώ, ότι έχεις κάνει μία δημόσια δήλωση και μου είπε θα μείνει σε αυτή. Χθες το απόγευμα μού έστειλε sms με την εικόνα του εμβολιασμού. Και ανέφερε ότι “έκανα την υπόσχεσή μου πράξη. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, εγώ ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης”. Αυτό είναι θεμιτό. Αλλά επίσης θεμιτό είναι να είναι ξεκάθαρη και η θέση του κόμματος. Διότι προσπαθεί ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, η κυβερνητική προπαγάνδα να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις. Εδώ δεν θα μοιραστούμε ευθύνες που δεν έχουμε, και είμαστε σαφείς ως προς αυτό».

Το παρασκήνιο γύρω από τον εμβολιασμό

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου συνεδρίασε το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί όπως τουλάχιστον διέρρευσε εκλήθη ο Παύλος Πολάκης για να πεισθεί να σταματήσει να «θολώνει» τη γραμμή αναφορικά με τους εμβολιασμούς. Ο ίδιος είναι γιατρός και κατά δήλωσή του ανεμβολίαστος όμως από την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί μπροστά στη δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει εκτός χειρουργείων και παροχής υπηρεσιών και τους ιδιώτες ιατρούς που δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Ελευθερία.

Χθες, στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης επανήλθε, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, για να χαρακτηρίσει «ιδεοληψία» τους εμβολιασμούς και να σημειώσει πως δεν αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις, ενώ την Πέμπτη συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε δίπλα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα και δεν έχουν οι ίδιοι εμβολιαστεί αντιμετωπίζοντας ήδη την αναστολή εργασίας και κατ' επέκταση της διακοπής της μισθοδοσίας.

Και ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με την… προαιρετική υποχρεωτικότητα και ζητά να μην εφαρμοστεί η αναστολή εργασίας, αυτά που ειπώθηκαν από την πλευρά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ως μέλους της αντιπροσωπείας του κόμματος, εγείρουν ερωτήματα. Κυρίως στο σκέλος της αναφοράς που έκανε ότι το 5 με 10% των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα έχει «απειροελάχιστες επιπτώσεις στο σύστημα» τη στιγμή που πρόκειται για το προσωπικό που βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς και σε όλο τον κόσμο σχεδόν τίθεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους για την αποφυγή χειρότερων εξελίξεων.

Όπως και αυτά που υποστήριξε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει «ιδεοληπτική εμμονή» της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς καθώς και ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον του 4ου κύματος αλλά τα εμβόλια δεν αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις, υπό τους ήχους των χειροκροτημάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Και όλα αυτά ενώ φέρεται να έχει δηλώσει πως θα αποφύγει αναφορές καθώς και ότι δεσμεύθηκε ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα πως όταν εκφράζει τη θέση του θα δηλώνει πως είναι προσωπική.

Πλέον όμως θα βρεθεί και ο αντιμέτωπος με τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις του. Έχει υποστηρίξει πως τα εμβόλια είναι πειραματικά. Καθώς και ότι πρέπει να τα κάνουν όσοι είναι άνω των 60. Για τους υπόλοιπους ζητά να έρθουν τα φάρμακα, που ο ίδιος υποστηρίζει πως αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό και τα οποία είναι πειραματικά τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όπως δηλώνουν οι ειδικοί εκτός από αυτούς που συντάσσονται με τους ψεκασμένους αρνητές ή αυτούς που αναζητούν άλλοθι για να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την εφαρμογή κυρώσεων και προστίμων και για τους ιδιώτες ιατρούς ενεργοποιεί το άρθρο 206 που ήδη εφαρμόζεται για το ΕΣΥ και το προσωπικό των μονάδων φροντίδας. Δίνει δε και το δικαίωμα σε εργοδότες να αρνηθούν σε εργαζόμενους την παροχή εργασίας αλλά και να μην τους καταβάλουν μισθούς καθιστώντας και στον τομέα αυτό υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τις ειδικές κατηγορίες του υγειονομικού προσωπικού συνολικά.

«Καταλαβαίνω τον κ. Πολάκη διότι όταν την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί η ρύθμιση θα έχει επιπλέον κυρώσεις» ήταν το σχόλιο του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη ο οποίος με την παρέμβασή του στη Βουλή ανέδειξε τους δύο δρόμους που έχει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Ή θα εμβολιαστεί, αφήνοντας πίσω τις θέσεις που και ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε δείχνοντας ότι δεν υπολογίζει τις όποιες πιέσεις υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πως του ασκήθηκαν ή δεν θα εμβολιαστεί και ως εκ τούτου δεν θα εκτελεί τα καθήκοντά του ως ιδιώτης ιατρός.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναφερθεί ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα διέρρευσαν από τη συνεδρίαση της 26ης Αυγούστου χαρακτηριστικά. Εν τούτοις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία να δείξει πως δεν αποφεύγει δυναμικές παρεμβάσεις, αφού αν τελικά ο κ. Πολάκης εμβολιαστεί θα οφείλεται στην υποχρεωτικότητα που νομοθετικά θα επεκταθεί και στους ιδιώτες γιατρούς.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share