Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Άκης Τσοχατζόπουλος- Βίκυ Σταμάτη: Ο χλιδάτος γάμος στο Παρίσι - Τα πρώτα ερωτήματα για τον βίο και την πολιτεία του

H τελετή έφτασε το ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων δραχμών

27 Αυγούστου 2021 13:41
Άκης Τσοχατζόπουλος- Βίκυ Σταμάτη: Ο χλιδάτος γάμος στο Παρίσι - Τα πρώτα ερωτήματα για τον βίο και την πολιτεία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος Άκης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες, "έφυγε" από ανακοπή καρδιάς.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπήρξε παντρεμένος δύο φορές. Το 1964 παντρεύτηκε τη Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ, με την οποία απέκτησε μία κόρη κι έναν γιο.

Το 2004 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τη Βίκυ Σταμάτη, αρχικά με πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με θρησκευτικό στο Παρίσι. Μαζί της απέκτησε ένα γιο.

 Ο χλιδάτος γάμος στο Παρίσι - Τα πρώτα ερωτήματα για τον βίο και την πολιτεία του

Στις 11 Ιουλίου 2004, ο 65χρονος τότε Άκης Τσοχατζόπουλος αποφασίζει να παντρευτεί την κατά 35 χρόνια νεότερή του Βίκυ Σταμάτη. Αυτό που χαρακτήριζε τον θρησκευτικό γάμο του στο Παρίσι ήταν η χλιδή. Και ήταν αυτός ο γάμος που προκάλεσε τα πρώτα ερωτήματα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της εποχής για τον βίο και την πολιτεία του συναδέλφου τους, αφού ήταν προφανές ότι τα εισοδήματα του πρώην υπουργού, δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τέτοια πολυτέλεια.

Αλλά θα χρειαστούν πολλά ακόμα χρόνια και κυρίως η έρευνα της δικαιοσύνης για το σπίτι στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, για να αποκαλυφθεί ο χρηματισμός του Ακη Τσοχατζόπουλου από τις εταιρείς παραγωγής οπλικών συστημάτων, αποκαλύψεις που θα τον οδηγήσουν στη φυλακή...

Ο χλιδάτος γάμος

Ο λογαριασμός της τελετής και της δεξίωσης, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, έφτασε το ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Και πώς να μην φτάσει άλλωστε όταν το πάρτι που έγινε για το γάμο στο υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Παρίσι, αποτελούσε την επιτομή του γκλάμουρ.

 Άκης Τσοχατζόπουλος- Βίκυ Σταμάτη: Ο χλιδάτος γάμος στο Παρίσι - Τα πρώτα ερωτήματα για τον βίο και την πολιτεία του

Ο γάμος τελέστηκε στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στον ίδιο ναό όπου είχε παντρευτεί η Χριστίνα Ωνάση τον Τιερί Ρουσέλ και είχε γίνει η κηδεία της Μαρίας Κάλλας. Η Βίκυ Σταμάτη φορούσε ένα ολόλευκο αμάνικο νυφικό με διακριτικά κρύσταλλα και ένα μακρύ πέπλο με φτερά στο τελείωμά του.

Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μία μπλε Τζάγκουαρ και το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Κουμπάρος του ζευγαριού ήταν ο Γάλλος πολικός μηχανικός, Μισέλ Καντάς.

 Ακης Τσοχατζόπουλος- Βίκυ Σταμάτη

Οι νεόνυμφοι παρέθεσαν δεξίωση μετά το μυστήριο στο πεντάστερο ξενοδοχείο Four Seasons μέσα σε κρύσταλλα Swarovski.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει εκείνη την εποχή πως δεν μετάνιωσε καθόλου για τον πολυτελή γάμο του, παρά τον σάλο που είχε ξεσπάσει. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Βήμα, είχε πει:

"Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου, στις πραγματικές του διαστάσεις, με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι,απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους".

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share