Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση αδειάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά - «Δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές για να σχηματίσει άποψη»

Αμφισβητείται η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

19 Αυγούστου 2021 14:15
Η κυβέρνηση αδειάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά - «Δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές για να σχηματίσει άποψη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δήλωση του ανεμβολίαστου Στέφανου Τσιτσιπά που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, στην παρθενική του ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και αναγνώρισε το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, στη συνέχεια όμως τόνισε σε έντονο ύφος πως αμφισβητείται η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

κυβέρνηση Στέφανος Τσιτσιπάς

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου κάλεσε όσους αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες να είναι διπλά προσεκτικοί όταν εκφράζουν την άποψη τους για αυτό το θέμα.

Ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«O Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας και όχι του εμβολιασμού. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, η προσφορά του στη χώρα είναι αδιαμφησβήτητη, εκείνο όμως που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν όσοι τα έχουν σπουδάσει και μελετήσει μέσα από το ιατρικό λειτούργημά τους. Σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε. Όσοι σε άλλους χώρους αποτελούν σημείο αναφορές για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες καλό θα είναι να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων».

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς επανήλθε σήμερα με νέα δήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του πως «για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό».

Στην φράση του αυτή απάντησε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αποδομώντας ουσιαστικά με επιστημονικά τεκμήρια τα λεγόμενά του.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απαντά στον Στέφανο Τσιτσιπά: Δεν είναι καλύτερο να νοσήσουμε

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε συγκεκριμένα: «Μας στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Τσιτσιπά καλύτερα να μην είχε αναφερθεί». Μάλιστα, σχολίασε και τη σημερινή δήλωση του ότι καλό θα ήταν να περάσουμε τον ιό, γιατί έτσι θα χτίσουμε ανοσία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπενθύμισε πως αν νοσήσουν οι περισσότεροι νέοι θα έχουν μια ελαφριά νόσηση, αλλά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα νοσηλευτούν ή νοσήσουν βαριά ή μπορεί να έχουμε και απώλειες.

Τόνισε πως σε όσους νοσούν με covid δημιουργούνται προβλήματα που τους συνοδεύουν για πολλούς μήνες και είναι κρίμα ο νέος να πάρει αυτό το ρίσκο.

Υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όσοι περισσότεροι γίνεται ώστε να σταματήσουν οι μεταλλάξεις και σημείωσε πως τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανεμβολίαστους που νοσούν βαριά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share