Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιάννης Λοβέρδος: Σάλος με τις δηλώσεις για τη συνεπιμέλεια - «Έκανα φραστικό λάθος»

Ανακάλεσε έστω και... με τη δεύτερη

22 Μαΐου 2021 13:25
Γιάννης Λοβέρδος: Σάλος με τις δηλώσεις για τη συνεπιμέλεια - «Έκανα φραστικό λάθος»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σάλο είχε προκαλέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος είχε κάνει δηλώσεις για τη συνεπιμέλεια, που άφησαν αλγεινές εντυπώσεις, με τον ίδιο να απολογείται, έστω και... με τη δεύτερη στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» της Σίσσυς Χρηστίδου, καθώς την προηγούμενη μέρα δεν το είχε κάνει στο Mega.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο Γιάννης Λοβέρδος έδωσε διευκρινίσεις στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής του Open λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Να διευκρινίσω ότι το θέμα που συζητήθηκε στο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την ενδοοικογενειακή βία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις μορφές, είναι απεχθής βίας, και γι’ αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ο πατέρας που κακοποιεί τη μάνα και τα παιδιά του είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, να μπαίνει στη φυλακή. Και ένας εγκληματίας, φυσικά, δε μπορεί να έχει την επιμέλεια των τέκνων του. [...]

Αυτό που είπα - και αυτό εννοώ - είναι ότι από τη στιγμή που διαλύεται ένας γάμος, θα είναι καλό να έχουν την επιμέλεια και οι δύο γονείς. Η κάθε περίπτωση ενός διαλυμένου γάμου είναι διαφορετική, γι’ αυτό και την προτεραιότητα την έχουν τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια κρίνουν και αποφασίζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας ή μία σύζυγος είναι κακή σύζυγος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βλέπει το παιδί του/της» είπε ο βουλευτής, με μια συνάδελφό του πρόσφατα επίσης να προκαλεί με μια δήλωση.

Ο Γιάννης Λοβέρδος συνέχισε λέγοντας: «Τα δικαστήρια κρίνουν τα πραγματικά γεγονότα γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είπα ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, επειδή υπάρχει μίσος μεταξύ των συζύγων, μπορεί να ισχυριστεί μια γυναίκα ότι δήθεν ο σύζυγός της την κακοποιεί ή ότι τη δέρνει. Αυτό δε θα το κρίνει η Βουλή, αλλά το δικαστήριο, που θα εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα και αν όντως έτσι συμβαίνει. Αυτό είπα.

Μέσα στο πλαίσιο που έγινε η δήλωσή μου, ότι η διατύπωση ήταν σαφής. Δεν ήταν από ό,τι κατάλαβα. Εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση μέσα στο Κοινοβούλιο. Και γι’ αυτό έπεσα από τα σύννεφα, όταν μια μέρα μετά υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις. Ήταν λάθος.

Όταν το άκουσα μετά, ένιωσα άσχημα κατάλαβα ότι ήταν λάθος και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Ήταν φραστικό λάθος, που αισθάνομαι πολύ άσχημα. Δε θα έπρεπε να έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση να δώσω εύσημα στον κακοποιητή πατέρα, του οποίου η θέση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή».

Γιάννης Λοβέρδος: Η φράση του που ξεσήκωσε αντιδράσεις στη Βουλή

Την άμεση αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδου για το νομοσχέδιο περί συνεπιμέλειας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίστηκε ότι «ο κακός σύζυγος δεν σημαίνει ότι είναι κακός γονέας» και προκειμένου να υποστηρίξει το επιχείρημά του πρόσθεσε ότι «μπορεί να χώρισα και να έχω πάθος εναντίον της γυναίκας μου αλλά να μην είμαι κακός πατέρας. Αντίστροφα μπορεί μια γυναίκα να έπιασε τον άντρα της να την απατά και να την κακοποιούσε και να την έδερνε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Αντιδρώντας στην τοποθέτηση του Γιάννη Λοβέρδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης είπε: «Μα είναι δυνατόν να λέει ο Γιάννης Λοβέρδος ότι είναι καλός πατέρας κάποιος που ξυλοφορτώνει την γυναίκα του; Θα περιμέναμε τα ανθρώπινα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας να τον φέρετε εδώ να ανακαλέσει ή να τον διαγράψετε. Τα ανέχεστε αυτά; Το θέμα δεν είναι δικό σας. Είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Ή θα υποχρεώσετε τον κ. Λοβέρδο να έρθει εδώ στο κοινοβούλιο και να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψετε. Εμείς το καθιστούμε σαφές. Αν δεν ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη και η ΝΔ δεν τον διαγράψει εάν βεβαίως δεν πράξει το πρώτο θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share