Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Με κορωνοϊό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κατσανέβας - Είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer πριν 2 εβδομάδες (photo)

Το μήνυμά του στο facebook

30 Απριλίου 2021 18:24
Με κορωνοϊό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κατσανέβας - Είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer πριν 2 εβδομάδες (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο με κορωνοϊό νοσηλεύεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό την Δευτέρα (19/04). Επίσης, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, γνωστοποίησε τους ακολούθους του πως διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Το μήνυμά του Θόδωρου Κατσανέβα στο facebook

Μάλιστα, όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook, είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer, την Τετάρτη, 14 Απριλίου. «Η ατυχία είναι ότι έκανα το εμβόλιο της Pfizer την περασμένη Τετάρτη 14 Απριλίου, αλλά προφανώς μέχρι την Κυριακή 18/4 που παρουσίασα τα πρώτα συμπτώματα, με πρόλαβε ο Κορωναίος αμέσως μετά, από άγνωστη αιτία, παρ’ όλες τις προφυλάξεις που έπαιρνα. Έτσι το εμβόλιο δεν πρόφτασε να δημιουργήσει τα απαραίτητα αντισώματα, αν και ίσως βοηθήσει στην ήπια αντιμετώπισή του στο τωρινό διάστημα», σημείωσε στην ανάρτησή του.

Αρχικά, ο κ. Κατσανέβας παρέμεινε σε απομόνωση στο σπίτι του, με ήπια συμπτώματα. «Δεν σταμάτησα να εργάζομαι αλλά με χαλαρότερους ρυθμούς. Την Τρίτη 20/4 το πρωί 11 μμ. και 6-8 μμ. τo απόγευμα όπως κάθε Τρίτη, συμμετείχα στο τακτικό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού που έχω την ευθύνη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με εισηγητή αυτή τη φορά τον διαπρεπή καθηγητή ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου μας και φίλο Λεωνίδα Χυτήρη», ανέφερε.

Με κορωνοϊό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κατσανέβας

Ωστόσο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν νοσηλεύεται σε ΜΕΘ ή σε απλή κλίνη Covid.

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας (Αθήνα, 1947) είναι Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ. (1981-1985), Διοικητής του Ι.Κ.Α. (1985-1989) και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Β' Αθήνας (1989-2004). Για ένα διάστημα ήταν γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ως σύζυγος της κόρης του Σοφίας. Από τον Μάιο του 2013 είναι πρόεδρος του κόμματος Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Το 1981 συμμετείχε στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τα κοινωνικά θέματα ενώ τον ίδιο χρόνο διορίστηκε πρόεδρος του ΟΑΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1985, οπότε και διορίστηκε διοικητής του Ι.Κ.Α..

Το 1987 εξελέγη μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας παράλληλα την ιδιότητά του ως μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Έχει δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Σοφία Παπανδρέου, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, με την οποία χώρισε το 2000. Αργότερα νυμφεύθηκε με τη Γεωργία Τσέτσου, με την οποία απέκτησε μία κόρη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share