Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Ό, τι χρειαστείς, πάρε τηλέφωνο»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τον κάλεσε στον Λευκό Οίκο

28 Μαρτίου 2021 08:35
Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Ό, τι χρειαστείς, πάρε τηλέφωνο»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έναν εγκάρδιο και φιλικό διάλογο είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», με τον Αμερικανό πρόεδρο να μην κρύβει στον Έλληνα πρωθυπουργό τη διάθεσή του να βοηθήσει την χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στην ημίωρη συνομιλία τους, ο Μπάιντεν ανέφερε χαρακτηριστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Τζο Μπάιντεν: Οι λεπτομέρειες της κουβέντας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πότε θα έρθεις στην Ουάσινγκτον;». «Όποτε με καλέσεις» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μέσα στο έτος, εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, όπως αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, η οποία έλαβε χώρα μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ στην οποία συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος, έγινε αξιολόγηση της στάσης που τηρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Τέλος, κατά τις πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», συζητήθηκε και ο παράγοντας «Κίνα».

Εξάλλου, ο Τζο Μπάιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στις 26/3 είχε αναφερθεί στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορωνοϊός. Μάλιστα, δεν έκρυψε την επιθυμία του για την οικοδόμηση μιας ακόμα ισχυρότερης σχέσης για τη προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε με τον πρωθυπουργό. «Υπό τη κυβέρνησή μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ με τη φράση «δεν το έχω εγκαταλείψει ακόμα», ο Τζο Μπάιντεν έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, καθώς υπενθύμισε ότι είχε συνεργαστεί για παρά πολλά χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον γερουσιαστή και στενό του φίλο Πολ Σαρμπάνη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share