Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (Video)

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

23 Ιανουαρίου 2021 19:16
Ανδρέας Λοβέρδος: Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στις 12 Ιανουαρίου καθαιρέθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της παράταξης.

«Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας», σημείωσε ο Ανδρέα Λοβέρδος. Οταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες που έχει δεχθεί πως είναι στη «δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ» και πως θέλει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία απάντησε.:

«Κανείς δεν έχει τολμήσει να πει αυτές τις κουβέντες και να με κοιτάει. Αυτά είναι διαρροές. Στέλεχος του κόμματός μου που να με κοιτάει και να μου έχει πει ότι εσύ είσαι δεξιός δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί ως υπουργός, όταν αναλαμβάνεις δηλαδή εξουσία, καταγράφεις αυτό που είσαι. Για μένα μπορεί να καταγράψετε τον συνήγορο του πολίτη, σε ένα σχεδιασμό του Χάρη Καστανίδη, εισηγήθηκα στον Αλέκο Παπαδόπουλο και έγινε νόμος του κράτους ο συνήγορος του πολίτη που τώρα εφαρμόζεται εδώ και δεκαετία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το κοινωνικό σχολείο στο υπουργείο παιδείας, τον ΕΟΠΥΥ. Μιλάνε οι πράξεις μου.

Εκείνο όμως που θέλω να σας πω πεντακάθαρα είναι ότι το κόμμα μου δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του. Να μην αναπαράγεται πια αυτή η στασιμότητα».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία: «8% στις εκλογές του 2019, αγκιστρωμενοι στο 6,5, το 7% δημοσκοπικά.

Υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματός μας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και μετά όλες οι συζητήσεις για τα ερωτήματα που θέτετε είναι ανοικτές. Αλλά όταν είσαι στο 8% ο άλλος δεν θέλει τη συνεργασία μαζί σου. Θέλει να σε καταπιεί.

Θέλει να τον βοηθήσεις για να σε καταπιεί. Στη συζήτηση που προκαλείτε, εγώ διευκρινίζω για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής: Η Νέα Δημοκρατία είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share