ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πέπλο μυστηρίου στην Σύρο: Αναπαράσταση δολοφονίας στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η διασώστρια – Νέα μαρτυρία στο φως της δημοσιότητας

Αναπαράσταση των γεγονότων θα πραγματοποιηθεί στον τόπο του εγκλήματος, με τις δικαστικές λειτουργούς να αναζητούν την αλήθεια πίσω από τον θάνατο της 41χρονης.
Αναπαράσταση των γεγονότων στην Σύρο, με τους δικαστικούς λειτουργούς να αναζητούν την αλήθεια πίσω από τον θάνατο της 41χρονης.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η τοπική κοινωνία της Σύρου παραμένει συγκλονισμένη από τη θανατηφόρα κατάληξη που είχε το αιματηρό επεισόδιο με θύμα μια 41χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ. Η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, καθώς η δικαιοσύνη επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας. Αν και το ζευγάρι που ενεπλάκη στο περιστατικό έχει οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών επέλεξε να μην προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε αυτή τη φάση, κρίνοντας απαραίτητη την περαιτέρω διερεύνηση των γεγονότων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου (25/7), στις 07:00, αυτοψία και αναπαράσταση της συμπλοκής στον τόπο του εγκλήματος, με στόχο να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες που παραμένουν θολές. Ο χώρος όπου σημειώθηκε το περιστατικό παραμένει υπό επιτήρηση, προκειμένου να διαφυλαχθεί κάθε στοιχείο που ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό για την εξέλιξη της έρευνας.

Το υλικό που έχει συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας παρουσιάζει μια εικόνα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς η 41χρονη διασώστρια προσέγγισε το σπίτι φέροντας στοιχεία που παραπέμπουν σε προμελετημένη κίνηση. Φορούσε μέρος της στολής της, γάντια, ενώ είχε καλύψει εν μέρει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Μαζί της είχε ένα σακίδιο πλάτης, μια πλαστική σακούλα και ένα μαχαίρι.

Η έρευνα στο σακίδιο αποκάλυψε την ύπαρξη ενός αεροβόλου όπλου και ενός λοστού, γεγονός που εγείρει επιπλέον ερωτήματα για τις προθέσεις της. Από τις ίδιες καταγραφές φαίνεται πως η γυναίκα, αφού άφησε το σακίδιο στο έδαφος και παρέμεινε για λίγο χρόνο έξω από την είσοδο, χτύπησε το κουδούνι χρησιμοποιώντας την πλαστική σακούλα για να μην αφήσει αποτυπώματα, παρά το γεγονός ότι φορούσε ήδη γάντια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τη στιγμή της εισβολής, την πόρτα φέρεται να άνοιξε η σύζυγος του άνδρα που διέμενε στην οικία. Αμέσως μετά, η κατάσταση κλιμακώθηκε βίαια, με την 41χρονη να επιτίθεται στη γυναίκα με μαχαίρι, προκαλώντας της τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Στην προσπάθειά του να προστατεύσει τη σύζυγό του, ο άνδρας φέρεται να αντέδρασε αρπάζοντας ένα άλλο μαχαίρι από το εσωτερικό του σπιτιού και τραυματίζοντας τη διασώστρια στην πλάτη.

Η συμπλοκή μεταφέρθηκε σε εξωτερικό χώρο, όπου ακολούθησε καταδίωξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο άνδρας πέταξε μια γλάστρα που χτύπησε τη γυναίκα στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια φέρεται να χρησιμοποίησε μια καρέκλα για να την ακινητοποιήσει. Σε εκείνο το σημείο, ο ίδιος ζήτησε βοήθεια από διερχόμενους πολίτες, με έναν εξ αυτών να επεμβαίνει για να βοηθήσει στην ακινητοποίηση της 41χρονης, ενώ η σύζυγος καλούσε σε βοήθεια. Παρά την παρέμβαση, η γυναίκα υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της.

Τι λέει μάρτυρας που συνάντησε τη γυναίκα στη Σύρο λίγο πριν τη δολοφονία της

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της υπόθεσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία ανθρώπου που γνώριζε την άτυχη γυναίκα και μίλησε στο protothema.gr περιγράφοντας ότι την συνάντησε τυχαία στο δρόμο λίγες ώρες πριν από το τραγικό συμβάν και του έκανε εντύπωση η ενδυμασία της.

«Τη γυναίκα που σκοτώθηκε τη γνώριζα. Εκείνη την ημέρα ήρθαμε τετ α τετ στον δρόμο και μου έκανε εντύπωση που ήταν καλυμμένη στο πρόσωπο και στα χέρια με γάντια, σε σημείο που να μην είναι αναγνωρίσιμη. Περπατούσε με σκυμμένο το κεφάλι για να μην την καταλάβω. Σήκωσε μόνο για μια στιγμή το βλέμμα της και αμέσως το ξαναχαμήλωσε. Φορούσε τη στολή της υπηρεσίας της, όμως από πάνω είχε και άλλα ρούχα, ενώ ήταν καλυμμένη με καπέλο, κουκούλα ή μαντήλι. Περπατούσε πολύ γρήγορα και όλη αυτή η εικόνα μου έκανε μεγάλη εντύπωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου