ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η Λόρα ταξίδεψε με «το δικό της όνομα και επώνυμο» – Όσα έκανε μέχρι να πετάξει για Γερμανία

Πάτρα: Η Λόρα ταξίδεψε με «το δικό της όνομα και επώνυμο» – Όσα έκανε μέχρι να πετάξει για Γερμανία
Η Λόρα σε ταξιδιωτικό γραφείο της Ομόνοιας
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Την ίδια ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας από την Πάτρα, όλα δείχνουν πως η ανήλικη κατάφερε να φύγει από τη χώρα, επιβιβαζόμενη σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία, λίγες μόλις ώρες μετά την αποχώρησή της από το σπίτι της. Παρότι οι οικείοι της την αναζητούσαν με αγωνία και δεν είχε ακόμη σημάνει επίσημος συναγερμός, η ίδια φέρεται να κινήθηκε με απόλυτη ψυχραιμία, οργανώνοντας το ταξίδι της σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας, η Λόρα μετέβη στην Αθήνα και επισκέφθηκε ταξιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου αγόρασε μόνη της αεροπορικό εισιτήριο για Φρανκφούρτη. Η πληρωμή έγινε με μετρητά, ενώ εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε προσωπικά της έγγραφα. Υλικό από κάμερες ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή της αγοράς του εισιτηρίου και την αναχώρησή της προς το αεροδρόμιο.

Η εξέλιξη αυτή διαφοροποίησε ριζικά την εικόνα της υπόθεσης. Από ενδεχόμενη μυστηριώδη εξαφάνιση, οι Αρχές πλέον εξετάζουν σοβαρά το σενάριο η ανήλικη να είχε σχεδιάσει ή τουλάχιστον αποδεχθεί συνειδητά το ταξίδι της στο εξωτερικό, γεγονός που γεννά νέα ερωτήματα για πιθανά κίνητρα και τυχόν βοήθεια τρίτων.

Η μαρτυρία της χρυσοχόου στο «Φως στο Τούνελ»

Στην εκπομπή μίλησε η χρυσοχόος που συνάντησε τη Λόρα λίγες ώρες πριν χαθούν εκ νέου τα ίχνη της. «Με ρώτησε αν αγοράζω χρυσό. Μιλούσε σπαστά ελληνικά, μόνο δύο λέξεις. Κατάλαβα τι ήθελε από τα συμφραζόμενα». Η επικοινωνία συνεχίστηκε στα αγγλικά, ενώ η ανήλικη ήταν ντυμένη με σκούρα ρούχα και είχε καλυμμένο το κεφάλι της. «Νόμιζα ότι ήταν σκούφος, αλλά όταν είδα αργότερα τα βίντεο κατάλαβα ότι φορούσε καπέλο και κουκούλα. Φαινόταν μόνο το πρόσωπό της. Η πρώτη πρόταση ήταν αγορά, χρυσό… δύο λέξεις μόνο στα ελληνικά».

Όταν η χρυσοχόος της εξήγησε πως δεν αγοράζει χρυσό, η Λόρα ζήτησε βοήθεια για να επικοινωνήσει ή να μετακινηθεί. «Όταν της είπα ότι εγώ δεν αγοράζω, με ρώτησε αν έχω Wi-Fi για να της δώσω και επειδή εγώ δίστασα σε πρώτη φάση, με ρώτησε αν μπορώ να της καλέσω ταξί. Κρατούσε το κινητό στα χέρια της και μου έδειχνε ότι δεν μπορούσε να καλέσει. Της είπα τότε ότι αν βγει στον δρόμο θα βρει, γιατί κατεβαίνουν πολλά ταξί, οπότε με ευχαρίστησε και έφυγε».

«Κάλεσα την Αστυνομία»

«Δεν την είδα να κατεβαίνει προς το κέντρο. Ή πέρασε απέναντι ή κινήθηκε προς την πιάτσα. Υπήρχε ένα ταξί σταματημένο απέναντι, αλλά δεν ξέρω αν μπήκε σε αυτό», ανέφερε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως αναγνώρισε τη Λόρα μόνο αφού διάβασε σχετικά δημοσιεύματα και ενημέρωσε τις Αρχές. «Διάβασα ότι βρισκόταν στην περιοχή και ότι προσπαθούσε να πουλήσει χρυσό. Τότε θυμήθηκα αμέσως το πρόσωπό της και κάλεσα την Αστυνομία».

Παρότι οδηγοί ταξί της περιοχής είχαν γνώση της υπόθεσης, οι συνεχείς μετακινήσεις δυσκολεύουν τον εντοπισμό του συγκεκριμένου οδηγού που ίσως τη μετέφερε σε ενεχυροδανειστήριο.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου

Ο τηλεοπτικός φακός της εκπομπής βρέθηκε σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ομόνοια, με τον ιδιοκτήτη να δίνει καθοριστικές πληροφορίες που αλλάζουν την πορεία της έρευνας.

«Το είδα εκ των υστέρων, όταν πέρασε από εδώ η Ασφάλεια και μου ζήτησε το υλικό. Τους ενημέρωσα ότι είχε έρθει κανονικά. Στο βίντεο φαινόταν πολύ βιαστική και αγχωμένη. Εγώ δεν ήμουν παρών εκείνη την ώρα. Φορούσε μαύρο καπέλο, μαύρα ρούχα και ήταν μαζεμένη. Προσπαθούσε να μην φαίνεται το πρόσωπό της. Ζήτησε εισιτήριο για να πετάξει την ίδια ημέρα, το απόγευμα, για Φρανκφούρτη. Νομίζω πως η πτήση ήταν γύρω στις 17:30, απευθείας, με Lufthansa. Το εισιτήριο κόστιζε περίπου 200 ευρώ, τα πλήρωσε με μετρητά και έφυγε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Λόρα βρισκόταν μόνη της στο γραφείο, κάτι που επιβεβαιώνει τόσο ο υπάλληλος όσο και το υλικό από τις κάμερες. «Είμαστε πολλά χρόνια στη δουλειά και ξέρουμε ότι όταν κάποιος ζητά εισιτήριο για την ίδια μέρα, συνήθως κάτι σοβαρό συμβαίνει… Μας είπε ότι είχε δουλειά».

«Ζητάμε πάντα τηλέφωνο ή email… Τα στοιχεία ήταν δικά της. Το δικό της όνομα και επώνυμο. Ειλικρινά, δεν φαινόταν ανήλικη… Άλλωστε, η αεροπορική εταιρεία επιτρέπει και σε παιδιά 16 ετών να ταξιδεύουν μόνα τους», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου. Τόνισε έπειτα πως δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο εισιτήριο, ούτε επίσκεψη της ανήλικης σε άλλο γραφείο της περιοχής.

Η διαδρομή προς το αεροδρόμιο – Τι λέει ο οδηγός ταξί

Στην εκπομπή μίλησε και ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη Λόρα στο αεροδρόμιο. «Δεν πολύ μίλαγε μέσα στο αμάξι… Θυμάμαι μία κοπέλα που φόραγε μαύρο παλτό μακρύ και είχε και καπέλο… Και νομίζω και δε μίλαγε και καθαρά ελληνικά».

Όπως ανέφερε: «Πρέπει να είχε μαζί μία χειραποσκευή» και πρόσθεσε πως «στο τηλέφωνο μίλησε κάπου, αλλά μίλαγε πολύ χαμηλόφωνα… Νομίζω ρωσικά μίλαγε».

Η έκκληση του ετεροθαλούς αδελφού της

Ο ετεροθαλής αδελφός της 16χρονης, που ζει μόνιμα στο Αμβούργο, απηύθυνε δημόσια έκκληση μέσα από την εκπομπή. «Τελευταία φορά την είδα όταν ήταν 13 χρόνων νομίζω, 14… Δεν είναι εδώ σε εμένα, ούτε την έχω δει. Το μόνο που θέλω είναι να μάθω αν είναι καλά ή της έχει συμβεί κάτι».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου