«Πιάστηκαν» στη φάκα της ΑΑΔΕ: Με δύο λουκέτα σε beach bar και γνωστό εστιατόριο προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές
Συνεχόμενοι έλεγχοι
Σε διπλό ασφυκτικό κλοιό ελέγχου θα βρεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι επιχειρήσεις στον τουρισμό, σε μια προσπάθεια να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Με την ευκαιρία δείτε Επιβράβευση πολιτών με αμοιβές έως 3.000 ευρώ: Ασπίδα προστασίας για όσους «καρφώνουν» φοροδιαφυγή
Οι έλεγχοι θα είναι τόσο φορολογικού χαρακτήρα όσο και τήρησης της νομιμότητας σχετικά με υφιστάμενες και νέες παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή
Στο κλείσιμο δύο ακόμα επιχειρήσεων σε τουριστικές περιοχές, για 48 ώρες, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Το πρώτο αφορά πολύ γνωστό εστιατόριο στη Γιάλοβα Μεσσηνίας.
Εκεί, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις, καθαρής αξίας άνω των 2.900 ευρώ. Εκτός από τη σφράγιση, επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που αναλογούν, ενώ άρχισε η σε βάθος ετών έρευνα στα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας.
Παράλληλα, στην Ρόδο, σε γνωστή παραλία, οι ομπρέλες beach bar είναι κλειστές και δεμένες για 48 ώρες.
Γι’ αυτό το διάστημα, η επιχείρηση δεν θα λειτουργεί, αφού διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει πάνω από 45 αποδείξεις.
Σημειώνεται ότι το μεγάλο «στοίχημα» για την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών κατά την εφετινή θερινή περίοδο, εκτός από το κυνήγι των φοροφυγάδων, είναι και η τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που τοποθετούν εκεί οι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν λάβει προηγουμένως τη σχετική άδεια.
Οι έλεγχοι που θα γίνονται θα ακολουθούν το μοντέλο των φορολογικών ελέγχων, δηλαδή θα στέλνονται κλιμάκια από άλλες περιοχές, ώστε να αποφεύγεται η εντοπιότητα.
Ωστόσο, αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα και το γνωρίζουν πολύ καλά στον κρατικό μηχανισμό, αφού η Ελλάδα διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή, ενώ παράλληλα έχει εισαχθεί από εφέτος ένα νέο σύστημα που, όπως κάθε νέο, θέλει χρόνο για να δουλέψει.
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αποθαρρύνει τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών, Κτηματικές Υπηρεσίες και Αστυνομία), που έχουν βάλει στο σκάνερ τους ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της χώρας μέσω της εφαρμογής MyCoast.