Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 718 ευρώ προς όλους

Μοναδική ευκαιρία!

25 Ιουνίου 2024 08:07
Τεράστια ανάσα: Επίδομα 718 ευρώ προς όλους
Φωτογραφία shutterstock.com
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Επίδομα 718 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα ύψους 718,50 ευρώ, που χορηγεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ);

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) χορηγεί επίδομα ύψους 718,5 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 37,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας, με προσαύξηση 10% για κάθε παιδί.

Η απόφαση για τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης τέθηκε σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του 2023 και στοχεύει στη στήριξη ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας. Σκοπός είναι η ομαλή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας και διευρύνοντας το δίχτυ κοινωνικής προστασίας της ΔΥΠΑ προς τους ανέργους.

Διαβάστε επίσης: «Ζεστό» επίδομα 400 ευρώ για όλους - Αίτηση με 1 κίνηση!

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 718 ευρώ προς όλους
Φωτογραφία shutterstock.com

Οι δικαιούχοι

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι της παροχής είναι άνεργοι:

 • Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας
 • Αποφυλακισμένοι
 • Γυναίκες, θύματα έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας
 • Θύματα βίας – εμπορίας
 • Απεξαρτημένοι από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Προϋποθέσεις χορήγησης

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι οι άνεργοι:

 • να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ με μία από τις παραπάνω ιδιότητες κατά την υποβολή της αίτησής τους
 • να έχουν πραγματοποιήσει 1–75 ημέρες ασφάλισης στον e-EΦΚΑ οποτεδήποτε τα τελευταία 2 έτη πριν από την υποβολή της αίτησής τους (ή από την έναρξη της ποινής, για τους αποφυλακισμένους)
 • να έχουν εισόδημα έως 16.000 € οι άγαμοι, 24.000 € οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο) και παράλληλα, το ύψος των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τα 80.000 € και
 • να μην είναι παράλληλα δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρόνια ανέργων, βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 718 ευρώ προς όλους
Φωτογραφία shutterstock.com

Η παροχή χορηγείται μία φορά ανά 2 έτη. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

Το νέο Ειδικό Βοήθημα Ευάλωτων Ομάδων αντικαθιστά το ειδικό βοήθημα που χορηγούνταν σε:

 • επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι ένα μήνα μετά την εξάντληση της επιδότησής τους,
  μη επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι για 3 μήνες εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, και
 • μη επιδοτούμενους ανέργους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους ή που άσκησαν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share