Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Πάσχα 2024: «Μάχη» για να συγκρατηθούν οι τιμές στο αρνί - Έρευνα αγοράς για τα αμνοερίφια

Οι καταναλωτές ήδη αγωνιούν και κάνουν έρευνα αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι

13 Απριλίου 2024 15:15
Πάσχα 2024: «Μάχη» για να συγκρατηθούν οι τιμές στο αρνί - Έρευνα αγοράς για τα αμνοερίφια
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε έναν αγώνα για να βρουν τις καλύτερες τιμές και λίγες μόνο ημέρες από το Πάσχα, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν την έρευνα τους για το αρνί και το κατσίκι.

Από νωρίς έχουν ξεκινήσει πολλοί καταναλωτές την έρευνα αγοράς για το παραδοσιακό αρνάκι του πασχαλινού τραπεζιού.

Δείιτε επίσης: Ανησυχία με την αύξηση τιμών στα καύσιμα - Πάνω από δύο ευρώ η βενζίνη το Πάσχα

Στη Βαρβάκειο, ο κόσμος κοιτά και υπολογίζει τις τιμές, άλλοι κάνουν τα πρώτα ψώνια.

Η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά για τα πασχαλινά εδέσματα έχει ξεκινήσει, με τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν ψωνίσουν αλλά και τους κρεοπώλες να δηλώνουν πως οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Στη Βαρβάκειο Αγορά:

  • Το αρνί σήμερα πωλείται από 8,90 ευρώ το κιλό

  • Οι συκωταριές από 6,90 και τα εντεράκια που αποτελούν την βασική ύλη για τη μαγειρίτσα από 5,90

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία η εικόνα είναι διαφορετική: το αρνί κοστίζει 14,90 ευρώ το κιλό, οι συκωταριά από 13,90 και τα εντεράκια από 7,5 ευρώ το κιλό.

«Υπάρχει αφθονία και καλό είναι ο κόσμος όσο νωρίτερα προμηθεύεται τόσο καλύτερα και για τις τιμές και για την επάρκεια και για όλα», επεσήμανε κρεοπώλης.

Κάποιοι βέβαια είναι προετοιμασμένοι για τις ημέρες του Πάσχα και έχουν δώσει ήδη την παραγγελία τους. Αρνάκι και κατσικάκι από το χωριό.

«Μάλλον από την επαρχία θα πάρω όχι από την αγορά, κάποιοι αρνάκι δεν ξέρω όμως τις τιμές ακόμα() επαρχία είναι πιο γνήσιο ένας φίλος θα μου το στείλει μάλλον από Καρπενήσι».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία των Γεωτεχνικών – για την οποία μάλιστα προσέφυγε στη δικαιοσύνη – επισημαίνει ότι αυτές τις ημέρες και όσο πλησιάζει το Πάσχα οι έλεγχοι πρέπει να είναι αυξημένοι προκειμένου να περιοριστούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share