Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τσικνοπέμπτη από «χρυσάφι»: Η ακριβότερη της 20ετίας - Σε τι τιμές κυμαίνεται το κρέας, είδος πολυτελείας τα παϊδάκια!

Πόσο θα πάει το... μαλλί στο φετινό «τσίκνισμα»

6 Μαρτίου 2024 20:01
Τσικνοπέμπτη από «χρυσάφι»: Η ακριβότερη της 20ετίας - Σε τι τιμές κυμαίνεται το κρέας, είδος πολυτελείας τα παϊδάκια!
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ιστορία θα περάσει η φετινή Τσικνοπέμπτη και όχι για καλό λόγο, καθώς θεωρείται από τους ειδικούς ως η πλέον ακριβότερη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αρκετοί καταναλωτές θα κάνουν τα τελευταία τους ψώνια το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης κυνηγώντας την λίγο καλύτερη τιμή σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία. Ενδεικτικά στα σουπερ μάρκετ το αρνί γάλακτος κυμαίνεται στα 9.99 και στα 10.45 το κιλό ενώ το μπούτι κοτόπουλο στα 2.95 στο ένα σούπερ μάρκετ και 3.99 στο άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης θα κοστίσει πιο ακριβά, αφού οι τιμές έχον πάρει την ανιούσα. Μόνο το ένα κιλό αρνί και το κατσίκι στοιχίζουν περίπου 14 ευρώ το κιλό ενώ το κοτόπουλο στοιχίζει περίπου 5 ευρώ ενώ το χοιρινό φτάνει τα 10 ευρώ ανάλογα και με το κομμάτι.

«Υγρό τσίκνισμα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ράπισμα καταιγίδων σε περιοχές με...»

Βροχές, καταιγίδες και γενική αστάθεια θα είναι το σκηνικό του καιρού για τα επόμενα σχεδόν τρία 24ωρα στη χώρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο μετεωρολόγος μίλησε στο κεντρικό δελτίο Mega για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή (8/3) στη χώρα μας και τόνισε πως υπάρχουν περιοχές που θα πέσει αρκετό νερό την Τσικνοπέμπτη. Για ποιους λοιπόν μπορεί να είναι... χειμωνιάτικο φέτος το έθιμο και ποιοι θα ψήσουν με ηλιοφάνεια;

Δείτε επίσης: Πολική αέρια μάζα φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια: Ποιες ημέρες θα πέσει η θερμοκρασία;

«Άστατος ο καιρός σε γενικές γραμμές. Η Αττική δύσκολα θα δει κάποια βροχή, όμως σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας είτε θα ρίξει πολύ νερό, είτε έστω κάποιες μπόρες τοπικού χαρακτήρα. Ορεινά τμήματα θα ακόμη και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα.

Πάντως οι θερμοκρασίες στα πεδινά και πάλι υψηλές, γύρω στους 16 με 18 βαθμούς. Την Τσικνοπέμπτη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σε αρκετά σημεία, ενώ ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και στις πρώτες ώρες της Παρασκευής», ήταν τα αρχικά λόγια του Γιάννη Καλλιάνου, ενώ ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωσή του:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share