Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Χριστούγεννα με το... κομπιουτεράκι: «Πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές το γιορτινό τραπέζι - «Αγκάθι» οι αδιανόητες τιμές στο κρέας (video)

Η έρευνα αγοράς για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πονά ολοένα και περισσότερους

20 Δεκεμβρίου 2023 08:04
Χριστούγεννα με το... κομπιουτεράκι: «Πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές το γιορτινό τραπέζι - «Αγκάθι» οι αδιανόητες τιμές στο κρέας (video)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Πέντε μέρες έχουν απομένει για τα Χριστούγεννα, ωστόσο οι καταναλωτές παραμένουν συγκρατημένοι στις αγορές τους. Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για όσους ετοιμάζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι η τιμή του κρέατος που έχει πάρει την ανιούσα.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες περιμένουν αυξημένες παραγγελίες προς το τέλος της εβδομάδας, καθώς κλασικά τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα η αγοραστική δύναμη μεγαλώνει. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι επαγγελματίες ευελπιστούν παράλληλα πως η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων θα τονώσει την αγοραστική κίνηση.

Έδωσε το σύνθημα ο Μητσοτάκης από το Πέραμα: «Καμία ανοχή στην κερδοσκοπία - Η ακρίβεια... δαγκώνει, ειδικά στα σούπερ μάρκετ»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πέραμα και μετά την επίσκεψή του στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο και τις αλλαγές που παρουσίασε για την επαγγελματική εκπαίδευση έκανε βόλτα στην περιοχή και συνομίλησε με κατοίκους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ακρίβεια και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πιο ευάλωτους, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία.

Δείτε επίσης: Τροπολογία για το μεταναστευτικό: Καταψηφίζει ο Αντώνης Σαμαράς στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη - Ακόμη 6 βουλευτές της ΝΔ στο πλευρό του

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού σε κατοίκους στο Πέραμα

Φίλες και φίλοι, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σήμερα μαζί σας και θέλω καταρχάς να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θυμάστε, όταν είχα βρεθεί στα μέρη σας προεκλογικά, σας είχα ζητήσει να βάλουμε μαζί ένα μεγάλο στοίχημα: να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ που έχει πετύχει ποτέ η Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Πειραιά και ειδικά εδώ, στο Πέραμα. Τα καταφέραμε, μας εμπιστευτήκατε και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή την εμπιστοσύνη σας θα την επιστρέψω στο πολλαπλάσιο.

Είχα την ευκαιρία, σήμερα, να βρεθώ στην περιοχή σας, για να επισκεφθώ το πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος, ένα σχολείο στο οποίο γίνεται πραγματικά μία εξαιρετική δουλειά, για να τονίσω τη σημασία την οποία αποδίδει η κυβέρνησή μας στην τεχνική και στην επαγγελματική εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Το βλέπετε και εσείς εδώ στο Πέραμα, μία ζωντανή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η οποία αναζητά εργαζόμενους και δεν τους βρίσκει εύκολα και πληρώνει πολύ καλά μεροκάματα.

Το στοίχημα, λοιπόν, για εμάς είναι πώς θα πείσουμε τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτή την επαγγελματική διαδρομή, πώς θα τα εκπαιδεύσουμε και θα τα καταρτίσουμε σωστά, πώς θα προσφέρουμε προγράμματα μαθητείας σε συνδυασμό με τους εργοδότες, έτσι ώστε να χτίσουμε τη νέα γενιά αυτών που θα κρατήσουν όρθια την παράδοση της ναυτοσύνης του Περάματος.

Διότι έτσι, φίλες και φίλοι, αντιλαμβανόμαστε εμείς την ανάπτυξη και την ευημερία στον τόπο. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία και τους καλούς μισθούς.

Εγώ είμαι πολύ υπερήφανος γιατί για πρώτη φορά η ανεργία στη χώρα μας έπεσε κάτω από το 10%. Αισθάνομαι πραγματικά μεγάλη τιμή όταν σημαντικά ξένα έντυπα τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση απ’ όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ για τις οικονομικές της επιδόσεις. Αλλά όλα αυτά, ξέρετε, πρέπει να μεταφράζονται στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της ποιότητας ζωής όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν, πάντα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ και Α΄ βαθμού.

Έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα υλοποιήσουμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στη δεύτερη τετραετία. Μόλις προχθές ψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό του 2024, όπου για πρώτη φορά δίνουμε σημαντικές αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους, δίνουμε περαιτέρω αυξήσεις στους συνταξιούχους.

Μόνο μέσα στο μήνα Δεκέμβριο θα πληρώσουμε 717 εκατομμύρια για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα μας, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια «δαγκώνει», ειδικά στο σούπερ μάρκετ, αλλά θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, με διαρκείς ελέγχους, ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία.

Και είμαι σίγουρος -και αυτό το μήνυμα θέλω να σας μεταφέρω- ότι το 2024, τόσο σημαδιακή χρονιά, προσέξτε, είναι χρονιά που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και βέβαια χρονιά όπου εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής ο κ. Τραγάκης, έτσι; Είναι 50 χρόνια βουλευτής, είναι ταυτισμένος με αυτή την πορεία.

Αλλά αυτή η τόσο σημαντική χρονιά θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την πατρίδα μας και θέλω να ευχηθώ στην καθεμία και στον καθέναν ξεχωριστά καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, πάνω απ’ όλα χαρά, ευτυχία, υγεία σε εσάς, στις οικογένειές σας και να ξέρετε ότι όλα θα πάνε καλά. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share