Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Επίδομα «δώρο» από Δήμο - Μοιράζει 150.000 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα

31 Μαΐου 2023 18:03
Επίδομα «δώρο» από Δήμο - Μοιράζει 150.000 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Δήμος Ρόδου ετοιμάζεται να χορηγήσει επίδομα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί και αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Ειδικότερα, οι αναπληρωτές που ενδιαφέρονται, θα μπορούν να κάνουν αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από το έντυπο Ε1 και το μισθωτήριο συμβόλαιο του σπιτιού τους, ενώ θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει συνολικό ποσό 150.000 ευρώ, το οποίο την επόμενη χρονιά θα είναι μεγαλύτερο, καθώς σκοπεύει να το αυξήσει για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς.

Εκτιμάται ότι στο νησί υπάρχουν γύρω στους 100 αναπληρωτές καθηγητές, το 90% των οποίων μπορεί να πάρει το επίδομα, ενώ οι αναπληρωτές δάσκαλοι είναι περίπου 450, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων επίσης θα πάρει το επίδομα του δήμου.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη, στην οποία παρευρέθηκαν οι προϊστάμενοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, Μπάμπης Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης, καθώς επίσης ο Κώστας Κορδιστός, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου και ο Δημήτρης Κλαδογένης, πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Επίδομα ενοικίου
Επίδομα ενοικίου

Έκτακτη ανατροπή με το Market Pass - Ποιοι θα λάβουν νωρίτερα την επιδότηση

Νωρίτερα θα πληρωθεί το Μarket Pass για τον Ιούνιο στους δικαιούχους της άυλης κάρτας, που κανονικά πληρώνεται κάθε τρεις του μήνα μέχρι και τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η επόμενη πληρωμή, στις 3 Ιουνίου, πέφτει Σάββατο, συνεπώς οι πληρωμές για το market pass στις άυλες κάρτες χιλιάδων δικαιούχων αναμένεται να γίνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα Παρασκευή 2 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι όσοι επέλεξαν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν πληρωθεί όλο το ποσό και δεν έχουν κάτι άλλο να περιμένουν.

Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2023 καλύπτεται για την ώρα η περίοδος για το market pass. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο). Με την ευκαιρία, δείτε αναλυτικά τα επιδόματα που καταβάλλονται αυτή την εβδομάδα.

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΚΥΑ.

Όπως αναφέρεται ρητά, οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share